Apád helyett

„Énekeljetek Istennek, zengjetek nevének! Készítsetek utat a pusztában száguldónak! Úr az ő neve, vigadjatok színe előtt! Árváknak atyja, özvegyek védője az Isten szent hajlékában.”

Szinte nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe az a két csodálatos ember, akiknek az életemet köszönhetem, akik felneveltek, akik támogattak, akik utamra indítottak. És akiktől már búcsút kellett vennem. Szinte nincs olyan nap, hogy rá ne néznék a gyermekeimre, és ne hasítana belém az érzés, hogy ők ezt már nem láthatják. Többé nem oszthatom meg velük az életemet, a Kincseimet, és annyira hiányzik, hogy nem hallhatom a szájukból: “Szeretünk!”, “Büszkék vagyunk rád!”

Ezzel a fájdalmammal nem vagyok egyedül. Kedves Olvasó, lehet, hogy te is hasonló cipőben jársz? Lehet, hogy nálam fiatalabb vagy idősebb korodban lettél árva. Vagy a társadat veszítetted el, talán a gyermekedet. Egy nagyon közeli barátodat, vagy épp a testvéredet, akivel még hosszú-hosszú éveken át kellett volna támogatnotok egymást. Vagy akárkit, aki a szívedhez közel állt, de ma már nem lehet melletted. 

Engedd, hogy Isten lehajoljon hozzád, és különlegesen megszólítson téged! Ő nem hagyott magadra! Lehet, hogy a társadalom szemében te már nem számítasz árvának, és senki sem foglalkozik a veszteségeiddel, de Ő igenis számon tartja még a lehullott hajszálaidat is. Ő apjuk helyett Apja az árváknak, és védelmébe vesz minden gyászolót. 

Ő látja mindennapos küzdelmeidet, nehézségeidet, kimerültségedet, vívódásaidat, és megéli veled mindet. De érzi az örömödet, minden győzelmedet, minden sikeredet, boldog pillanatodat, és veled együtt húzódik mosolyra a szája. 

Hidd el, Ő egyáltalán nem közömbös irányodba! Veled éli meg életed minden mélységét és magasságát, és irántad érzett szeretete még azokét is felülmúlja, akiktől születtél. Ő látja mindazt, amiről lemaradnak elveszített szeretteid. Ő osztozik minden bánatodon és boldogságodon. Veled virraszt, és veled vígad. Veled él, ha te is úgy akarod. A nagy Isten, a világ Teremtője. A Te Atyád. 

Hát engedd Őt közel magadhoz, és ismerd meg napról napra jobban! Érezd, hogy szeret, és tanuld meg te is viszont szeretni! 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet