Bátran várakozz!


"Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!"


Amikor Dávid fejére önti Sámuel a felszentelési olajat, teljesen megdöbbent. Hogyan lehetne ő, a jelentéktelen pásztorfiú az ország királya!? Persze miért ne lehetne? Tényleg, mikorra szól a királyi kinevezés? Akár már holnap a trónra ülhet? Nem egészen... Több évtized telik el ettől a történéstől addig, hogy Dávid király lesz, és sok mindent kell megtanulnia!
1. Isten ígéretei nélkül nem kezdődik el az utazás. Ha nem kap elhívást, akkor sose lehetne király, még csak nem is álmodhatna erről. Önnek mit ígért Isten, ami meglepte, ami motiválja?
2. Dávid legyőzi Góliátot, és elveszi Saul király lányát. A trón karnyújtásnyira kerül. Majd ugyanígy el is veszik, amikor Saul megőrül, és Dávid életére tör. Kudarc és siker, nyereség és veszteség tarkítja minden ember útját. Erősebbé és bátrabbá tesznek, vagy erőtlenné és bátortalanná?
3. Amikor Dávid összetörik a nehéz úton, valaki mindig mellé áll. Jonatán, Saul király fia és a trónörökös, aki Dávid ellensége lehetne, de mégis támogatja őt. Az igazán erős ember el tudja fogadni a segítséget!
4. Dávid kezében van az ígéret beteljesülése, amikor megölhetné a védtelen Sault akár a barlangban, akár a sátrában. Ha így tenne, azzal azonban méltatlanná tenné magát a trónra, és elveszítené Isten és az emberek bizalmát. És mindez nem lenne bátor! A célba éréshez nélkülözhetetlen, hogy a szabályokat betartsuk!
5. Amikor semmi sem segít, amikor végképp feladná évtizedekkel az ígéret után, akkor Isten mellé áll. “Isten ad erőt!” - vallotta Gladys Burrill, aki 92 évesen egy időre a legidősebb maratonfutó címet viselte. Ezt a leckét Dávidnak is meg kellett tanulnia, ebből ered a Zsoltár meggyőződése: ha már mindent megpróbáltál, és semmi sem segít, akkor itt az ideje, hogy "reménykedj az Úrban!"

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet