Fel a fejjel!


„És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.”

Kedves Olvasó! Nem tudom, milyen problémákkal gyötrődve feküdtél le tegnap este és azt sem tudom, milyen újabb kihívásokkal kell szembenézned a mai nap folyamán.

De egyet biztosan tudok, hogy a mai Igénk az Örökkévaló egyik legcsodálatosabb ígérete, aminek beteljesedését semmi sem akadályozhatja meg. Így ebben a múló földi világban bármi is történjen veled, jusson eszedbe, hogy Jézus az elvesztett Édent hozza el neked is.

Amikor ma letörlöd mások könnyeit, vagy enyhíted mások fájdalmát, mondd el nekik ezt az áldott reménységet:

„Krisztus az ég felhőin jön el nagy dicsőségben. Ragyogó angyalok sokasága kíséri majd. Eljön, hogy feltámassza a halottakat, és átváltoztassa az élő szenteket dicsőségről dicsőségre, kitüntesse azokat, akik szerették Őt, és megtartották parancsolatait, s magához veszi őket.

Nem feledkezett meg róluk, sem ígéretéről. Újra összekapcsolódnak a családtagok. Amikor halottainkra gondolunk, elgondolkozhatunk arról a reggelről, amikor megszólal Isten harsonája, s „a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk” (1Kor 15:52).

Már csak egy rövid idő, és meglátjuk a Királyt a maga szépségében és dicsőségében. Már csak egy rövid idő, és Ő letöröl a szemünkről minden könnyet. Már csak egy rövid idő, és „dicsősége elé állíthat” bennünket „feddhetetlenségben nagy örömmel” (Júd 24).

Amikor Krisztus elmondta érkezése jeleit, így szólt: „Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságotok.” (Luk 21:28) /E.G.White; Isten csodálatos kegyelme, 358. o./

Fel a fejjel!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia