Teljes szívvel


"De hála az Istennek, hogy ugyan a bűn szolgái voltatok, de szívetek szerint engedelmeskedtetek annak a tanításnak, amelynek követésére átadattatok. Miután tehát megszabadultatok a bűntől, az igazság szolgáivá lettetek."
Mi az, amit teljes szívedből, örömmel teszel, amibe egész lényedet beleadod? 
Pál apostol azt írja a római gyülekezet tagjairól, hogy bár a bűn (rab)szolgái voltak, megszabadultak a rabszolgaságuktól, mivel szívből engedelmeskedtek annak a tanításnak, amely eljutott hozzájuk. Rabul ejtette őket Isten szeretete, ezért önként és örömmel vállalták, hogy Isten (rab)szolgái lesznek. 
Hosszú távon nem lehet az érzelmeinkkel szembe menni. Krisztus követése nem száraz logikára, a törvénynek való szolgai engedelmességre épül. Ha szeretjük azt, amit Isten elítél (a bűnt), akkor nem fogunk vele szakítani, bármennyi érv is szólít fel erre. Ha viszont befogadjuk az igazság szeretetét (vö. 2Thessz. 2.10), akkor örömmel követjük azt, és nem esik nehezünkre az engedelmesség. A megtérés egyik nagy csodája, hogy az az ember, aki korábban ellenségesen viszonyult Istenhez, most örömöt, élvezetet talál a vele való kapcsolatban. Ez a gyökeres fordulat létrejöhet, amikor megérinti szívünket az, ahogyan Isten szeret bennünket. 
Ha nehéznek érzed, hogy mindent odaszánj Istennek, akkor gondolkozz el azon, milyen áldozatot vállalt érted Krisztus, s mi lenne veled, ha ezt nem tette volna meg! Gondolkozz el az élet, a természet szép oldalain, s lásd meg benne Isten szeretetét! Ő valami sokkal jobbat akar adni neked, mint amit el tudsz képzelni. A pusztuló világot látva pedig gondold meg, hova vezet az emberi önzés, milyen hatással van a kapcsolatokra... Döntsd el, melyik méltó a szíved szeretetére! Ha teljes szívvel hozol döntést, az érzelmeid is követni fogják.
Legyen szép napod! 



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet