Nézd meg a felhőket!

„Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!”

Egy pénteki napon autóval utaztunk nagyszülőzni. A férjem vezetett, én pedig szépen lassan megnyugodtam a bepakolás és elindulás okozta stressztől. Ahogy rákanyarodtunk az autópályára, gyönyörű szögben láthattam a felhőket az égen, és elgondolkodtam rajta, mikor néztem meg őket igazán utoljára, mikor hagytam időt magamnak töprengeni azon, melyik felhő milyen alakú, mihez hasonlít igazán. 

Nem tudom a választ. Őszintén szólva, legtöbbször lefelé nézek, a két életben tartandó utódomra, és előre az útra, amin sietünk vagy csak sétálunk valahová, a felhők pedig kimaradtak a mindennapi rutinból. Huszonnégy óra. Ezernégyszáznegyven perc. Ennyi áll a rendelkezésünkre nap mint nap. És ezt jól kell beosztani. Vagy legalábbis kellene.

Isten ma reggel egy mércét szeretne adni a kezedbe ahhoz, hogy jól tudj dönteni azzal kapcsolatban, mire használod fel értékes perceidet: töltsd azzal az idődet, ami igaz, tisztességes, igazságos, tiszta, szeretetre méltó, jó hírű, nemes és dicséretes. 

Annyira rövid egy nap, annyira rövid az emberi élet, hogy nem éri meg elfecsérelni az időnket arra, ami nem jó. Isten arra kér, hogy jöjj ma reggel Hozzá! Tölts időt Vele, és engedd, hogy felnyissa szemedet körülötted mindarra, ami jó, igaz, szeretetre méltó, és engedd, hogy életedet ebbe az irányba vezesse! Lásd meg a pozitív tulajdonságokat, erényeket a körülötted lévő emberekben, és adj hangot ennek. Dicsérj, bókolj, ismerj el! Hagyd a gyűlöletkeltő, szenzációvadász cikkeket és olvass olyat, ami tényleg jót tesz az elmédnek, lelkednek. Adj minőségi időt azoknak, akiket szeretsz, és ne engedd, hogy ellaposodjanak, tönkremenjenek emberi kapcsolataid! Nézz fel az égre, és engedd, hogy fantáziád a felhőkkel szárnyalhasson! 

Annyi szörnyűség, rossz dolog történik a világban, körülötted és veled is, de ne engedd, hogy ezek átvegyék feletted az irányítást. Keresd Isten társaságát, kapaszkodj belé, és hagyd, hogy Ő vezessen az utadon! Rendelkezz bölcsen az időddel! Mert élni jó. Istennel élni jó. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia