Minden lehetséges

„Ők pedig még jobban megrökönyödtek, és ezt kérdezgették egymás között: Akkor ki üdvözülhet? Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta: Az embereknek lehetetlen, de Istennek nem, mert Istennek minden lehetséges.”

Fejedben kavarognak az elmúlt hét eseményei, és alig kapsz levegőt tőlük. Kérdések, kételyek, vádak, miértek. Valahogy majd tovább kell lépni, de hogyan? Lehetséges? 

Valaki csendben melléd ül, és türelmesen megvárja, míg a fejedben kavargó forgószélben rá is tudsz figyelni. Tudja, min mész keresztül. Az a veszteség, ami téged ért, neki is ugyanúgy fáj. Nem kell Tőle félned, Ő nem fog vádaskodni, nem fog Bibliából kiragadott idézeteket a fejedhez vágni, nem fog siettetni. Ő tiszteletben tartja az érzéseidet, legyenek bármilyenek is. Ő meghallgat, akármit is próbálsz neki elmondani, és érti mindazt, ami a szavaid mögött meghúzódik. 

Szeret téged, és szeretné ha ebben biztos lennél. Szeretné ha nem kételkednél abban, hogy Ő melletted áll, a te javadat akarja, és mindennél jobban vágyik a társaságodra egy örök életen át. 

Krisztus ma reggel azt kéri tőled, hogy ne magadat nézd, ne a saját esetlenségedet, bűnödet, rossz tulajdonságaidat, hanem emeld a szemed Rá! Persze, fontos, hogy tisztában legyél önmagaddal, fontos, hogy tudd lelked jó és egyáltalán nem jó vonásait. Elengedhetetlen, hogy meglásd a bűnödet, és bocsánatot kérj, rendezd, amit rendezned kell. De lépj is tovább! Isten megbocsátott neked, tedd meg ezt te is magaddal szemben! 

Ne marcangold a lelkedet, ne a saját tökéletlenségeden elmélkedj, hanem Krisztus tökéletességén! Nézd őt! Olvass, tanulj róla! Mélyedj el az életében, a tanításaiban, a beszélgetéseiben, és engedd, hogy leüljön veled is beszélgetni! Tölts időt vele, és hagyd, hogy szavai átjárják lelked legmélyebb zugát is, és szabadságot hozzanak a bűn láncai helyébe. Engedd, hogy megváltson téged! Engedd, hogy kereszthalála életet adjon neked! Új életet. Örök életet. 

Te ezt nem tudod magadnak megszerezni. Számodra ez lehetetlen. De Istennek ez lehetséges. Ez is. És Ő már megszerezte neked. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet