Légy hűséges!

„Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.”

Milliók és milliárdok repkednek, sikkasztások híreitől van tele a sajtó, miközben megannyi szegény gyermek vacsora nélkül kell, hogy ágyba bújjon egy fűtetlen szobában. A szakadék egyre nő a társadalom létrájának tetején és allján lévők között, és felvetődik benned a kérdés, hogy megéri-e hűségesnek lenni ebben a világban. 

Kinyitod a Bibliádat, és Isten üzenete a legvilágosabban szól feléd. Ő, akinek Fia a  legszegényebbek egyikeként élte földi életét, aki nem lopott el senkitől semmit, viszont a legdrágább ajándékokat adta az embereknek, méltán kéri tőled, hogy te is eszerint cselekedj. Enni adott az éhezőknek, gyógyulást adott a betegségben szenvedőknek, megbocsátást a bűn fogságában sínylődőknek és megváltást minden elveszettnek. És hű maradt a végsőkig mindenben. Nem befolyásolta, hogy körülötte lopnak, csalnak és erkölcstelenül élnek, Ő fény volt a sötét éjszakában, és élete példa ma mindannyiunk számára. 

Ő kér téged ma reggel arra, hogy tedd magadévá az elveit! Hogy ne gátoljon a jó cselekvésében mások hozzáállása. Te tedd azt, ami megegyezik azzal, amit Ő hirdetett akkor is, ha mindenki más a szöges ellentéteként cselekszik. Te legyél hű az egészen apró dolgokban akkor is, ha a többiek bolondnak néznek. Azért, mert jó így élni, és ne azért mert látják vagy épp nem látják. Állj ellent a kísértésnek azért, mert Isten útját választottad, és ez az egész életedre kihatással van. 

Ne félj, Ő melletted lesz, és ad erőt! Légy hűséges, légy Isten követe, és folytasd a Megváltó munkáját! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet