Egy jobb ország ígérete

„Erősítsétek a lankadt kezeket, tegyétek erőssé a megroskadt térdeket! Mondjátok a remegő szívűeknek: Legyetek erősek, ne féljetek! Íme, jön Istenetek, és bosszút áll, jön Isten, és megfizet, megszabadít benneteket! Akkor majd kinyílnak a vakok szemei, és megnyílnak a süketek fülei. Akkor majd úgy szökell a sánta, mint a szarvas, és ujjong majd a néma nyelve. Mert víz fakad a pusztában, és a kietlen tájon patakok” (Ézsaiás 35:3-6).

Képzeld el, hogy ott állsz az olimpiai stadionban, ahol éppen hosszútávfutó verseny zajlik. A versenyzők az utolsó kört kezdik meg. Látszik rajtuk, hogy fáradtak, pedig a legtöbb erőre éppen most lenne szükségük ahhoz, hogy egyikük elsőként érjen célba. A te futód ott küzd a többiek között, de mintha nem tudna kitörni. Extra erőre lenne szüksége. Mit tesz ilyenkor egy jó drukker? Bátorítani kezdi a sportolóját! Kiáltásain keresztül „erőt küld”, bátorítja, motiválja, serkenti, hogy tartson ki, mert már majdnem célba ért. A rajongók kiáltásai többletenergiát adnak a versenyzőknek, mert ezek azt üzenik számukra, hogy vannak, akik hisznek bennük, akik hiszik, hogy meg tudják csinálni és győzni tudnak. Az ő szavaik reményt, bizalmat és erőt adnak.

Az élet olyan, mint egy maratoni futás, amit nem méterben, hanem években mérnek. Életünk folyamán sokféle eseménynek vagyunk szemtanúi, részesei, jónak és rossznak egyaránt. A rossz tapasztalatok erőnket merítik, kitartásunkat gyengítik. Egyszer-egyszer talán még a célt is elveszítjük szemünk elől. Ilyenkor futásunk intenzitása csökken, talán egyszer-egyszer meg is állunk és körbe-körbe tekintgetünk, keresve a célt. Olyan ez ilyenkor, mintha az ember ködben futna, nem látja az utat a lába alatt, elbizonytalanodik.

A menny angyalai és maga Isten is szemléli „élet-futásunkat”. Amikor az Úr látja, hogy ellankadunk, motivációnkat veszítjük, elcsüggedünk, vagy elfáradunk, szerető Atyaként bátorítani akar, láttatni szeretné velünk a célt. Azt üzeni: tarts ki, mert nem sok van hátra, már majdnem megnyerted a futamot, ne add fel, csak tekints felfelé és látni fogod a célt magad előtt! Szeretlek és hiszek benned, csak ne add fel! Higgy bennem és higgy szavam erejében!

Ézsaiás prófétán keresztül Isten bátorítani szeretne, láttatni a célt! Azt üzeni, hogy már nem kell sokat várni ahhoz, hogy minden igazság és igazságtalanság napvilágra kerüljön. Mindenki megkapja majd a méltó jutalmát. Ekkor majd Isten országa köszönt ránk, ami teli lesz csodálatos meglepetésekkel és tapasztalatokkal.

Legyél te ma támasza annak, akinek keze meglankadt, térde megroskadt, szíve beleremegett az élet fájdalmaiba, szomorúságába! Bátorítsd, támogasd őt Isten szavának ígéreteivel és erejével!

Ha te vagy az, akinek bátorításra van most szükséged, imádkozz azért, hogy küldjön az Úr utadba valakit, aki meg tud erősíteni téged. Addig is, amíg várakozol, vedd kezedbe a Szentírást és olvasd! Halld meg benne Isten hozzád küldött, bátorító szavát, amely így szól hozzád: „Mert még egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik. Az én igaz emberem pedig hitből fog élni, és ha meghátrál, nem gyönyörködik benne a lelkem. De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk, hogy elvesszünk, hanem a hitéi, hogy életet nyerjünk” (Zsidókhoz írott levél 10:37-39).

Isten országa itt van a küszöbön, hamarosan eljön! Tarts ki hitben és te is beléphetsz az Ő csodálatos országába! Pintér Béla, Isteni gének című dala is ezt a reménységet élteti bennünk. Ha van időd hallgasd meg!

Legyen reményteljes, hitben erős napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia