Voltál-e már ma a bankban?

"Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle."
Lukács 11:13Sally egy lerobbant házban lakott. Férje 30 éve elhunyt és Sally annyira elkeseredett, hogy ki sem akart menni a házból. Nem nehéz kitalálni, hogy milyen állapotban volt a ház, amivel 30 éven keresztül nem foglalkozott senki. A csap nem működött rendesen, csepegett belőle a víz. Mivel nem volt pénze, amivel fizesse a számlákat, levágták a villanyt és a gázt. Ruhatára kopott és elnyűtt volt. Borzalmas körülmények közt élt. A szomszédai ritkán látták őt elhagyni a házat. De miért is lenne kedve elhagyni a házat amikor ennyire elkeseredett és amúgy sincs túl sok pénze? Egyedül ennivalót vásárolni ment el otthonról. 


Az egyik ismerőse, aki már rég nem kereste fel, eldöntötte, hogy meglátogatja. Amikor megérkezett, látta, hogy a ház "romokban áll"; látta, hogy Sallynek alig van amit ennie; látta, hogy nagyon el van keseredve. 
- Azért jöttem, hogy segítsek! - mondta Sallynek. 
- Elmegyek, hogy vegyek valami ételt és azután vissza jövök, és segítek, hogy takarítsuk ki a házat!

Ahogy elkezdték Jim (Sally férjének) irodáját kitakarítani, egy öreg íróasztalhoz jutottak amit az elhunyt 30 évvel azelőtt használt. Egy borítékra bukkantak az egyik fiókban, amin ez állt: "Sallynek!" A borítékban talált levél a következő szavakat tartalmazta: 

Kedves Sally! 

Érzem hogy nem sok időm van hátra, de gondoskodtam rólad. Nemsokára itt hagyom ezt a világot, de nem fogsz szűkölködni. Találsz itt egy betétkönyvet és egy kulcsot a családi értékmegőrző dobozunkhoz, amivel elmehetsz a bankba és átveheted a vagyonunkat. Szerető férjed: Jim.

- Mi ez?! Kérdezett rá a barátnő.
- Nem tudom! - mondta Sally döbbenten - még soha nem olvastam ezt a levelet. Nagyon elkeseredtem, amikor Jim meghalt és soha nem néztem meg ezt az íróasztalt. 

Amikor együtt elmentek a bankba a következőket találták: a takarékbetét számlán 58.000$ volt 30 évvel azelőtt, ami a kamattal együtt 254.000$-ra nőtt. Találtak egy érme gyűjteményt, 47.000$ értékben. Találtak még részvényeket, 550.000$ értékben és találtak készpénzt is 32.000$-t. 

Mindezt összevetve Sally volt a város egyik leggazdagabb személye. Összesen 883.000$ értékű anyagi javak tulajdonosa volt. Mégis teljes szegénységben élt. Úgy élt mint egy koldus, mint akinek nincs pénze, hogy ruhákat vásároljon, hogy kifizesse a számlákat, hogy rendes ételt vegyen magának, annak ellenére, hogy hihetetlenül gazdag volt.

Lehetséges-e, megtörténhet-e, hogy Jézus amikor elment a Földről nagy gazdagságban hagyott magunkra és mi mégis néha koldusmódra éljük keresztényi életünket ?!?

Bárcsak mi is élnénk a lehetőséggel és még ma elmennénk a "bankba" Jézus levelével, amelyben ott az ígéret a legnagyobb ajándékról: Elmegyek, de nem hagylak egyedül, elküldöm nektek a Szentlelket! És erőt kaptok, amikor a Szentlélek eljön rátok! A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Ján. 16:7 Ap. Csel. 1:8 Gal. 5:22-23