Hittel kérni

„Azért mondom néktek: Amit könyörgésetekben kértek, higgyétek, hogy mindazt megnyeritek, és meglészen néktek.”


Ismered a bajba jutott sziklamászó történetét? A sziklapárkányon megcsúszva lóg ég és föld között, karjai zsibbadnak, ereje fogytán, végső kétségbeesésében Istenhez kiált: Uram, csak most segíts és mindent megteszek, amit kérsz. - Mindent? - kérdi az égi hang - Igen, mindent. Én leszek a legengedelmesebb híved. - Renden, akkor engedd el a sziklát!

Nem tudom miért, de sokszor tapasztalom, hogy úgymond hívő emberek az imádság, a könyörgés terén különválasztják a hitet a cselekedetektől. Úgy gondolkodnak, hogy a mi dolgunk annyi, hogy higgyünk és imádkozzunk, Isten pedig majd megteszi, amit kérünk. Sőt, vannak, akik az imádság szerinti cselekvést is hitehagyásnak minősítik.

Pedig az igazság az, hogy éppen a kérésünkkel összhangban lévő cselekedeteinkkel bizonyítjuk az Isten ígéretébe vetett bizalmunkat. Ha megnézzük Jézus csodáit, gyógyításait, világosan kimutatható, hogy képességeikhez mérten Ő mindig bevonta ezekbe az embereket - „Evezz a mélyre!” „Menjetek, mutassátok meg magatokat a papnak” „Mosódj meg a Siloam tavánál!”, „Hengerítsétek el a követ!”, stb.

És ez így van ma is. Odamész Istenhez, elmondod a kérésedet, nyavalyádat, Ő pedig úgy adja a megoldást, hogy neked is meg kell tenned a magad részét. Hogy mit jelent hittel kérni?

Imádkozol testi-lelki gyógyulásért? Ami rajtad áll, tedd meg! Használd fel ehhez az Istentől kapott eszközöket! Étkezés, mozgás, pihenés, stb.

Imádkozol, hogy hozzátartozóid, barátaid, munkatársaid hitre jussanak? Isten téged helyezett eléjük példaként, téged küldött hozzájuk misszionáriusként, ne várj egy eszkimóra!

Imádkozol, hogy legyen munkahelyed? Hogy találj egy szerető társat? Hidd el: „Aki KERES, az talál”. Nem fog egy cégvezető, és a kékszemű herceg sem bekopogtatni az ajtódon.

Bizony, helytálló E.G.White, a Jézushoz vezető út című könyvében található megállapítása: „Aki csupán imádkozik, de nem cselekszik, az csakhamar felhagy az imával is, vagy pedig imája külső formasággá válik.”

Jézus nevében imádkozni többet jelent, mint nevét említenünk az ima elején és végén. Jelenti azt, hogy Jézus lelkülete és indulata uralja imánkat; ígéreteit hisszük, kegyelmében bizakodunk, és munkáját végezzük.”

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet