Amikor Isten keres

„Vagy ha egy asszonynak tíz drahmája van, és elveszít egy drahmát, vajon nem gyújt-e lámpást, nem söpri-e ki a házát, és nem keresi-e gondosan, míg meg nem találja?”

Minden nap legalább tízszer keresünk valamit. Benti szandit, könyvet, sapkát, kesztyűt, fésűt, krémet, az előző nap kifőzött tésztát, lakáskulcsot, forgalmit, telefont. Van úgy, hogy pillanatok alatt meglesz, mert valaki a családból látta pár perccel ezelőtt, vagy épp jó szekrényajtót nyitott ki, a megfelelő kabát zsebébe nyúlt, a keresés pedig gyorsan és eredményesen zárul le. Van úgy, hogy keményebb munkát igényel a dolog, és akár hosszú órák is eltelnek, mire előkerül. Van olyan tárgy, amit hetek, hónapok óta még mindig nem találunk, pedig valahol a lakásban kell lennie, és van olyan is, ami végleg elveszett. 

Ezek a tárgyak nem tudják, hogy nincsenek a helyükön, és segíteni sem tudnak abban, hogy megtaláljam őket. Nekem pedig az esetek nagy százalékában fogalmam sincs, hol lehetnek. 

Van, hogy mi sem látjuk be, elvesztettük az irányt, és nem ott vagyunk, ahol kellene lennünk. Van, hogy éljük a mindennapjainkat anélkül, hogy tudnánk, valaki kutat utánunk, és minimális segítséget sem adhatunk a keresőnek abban, hogy sikerrel járjon. 

Isten a Biblia lapjain keresztül ma azt üzeni neked, még nincs minden veszve! Ő kutat utánad akkor is, ha te váltig állítod, minden a legnagyobb rendben. Isten keres téged, keresi a társaságodat, hogy veled lehessen, és visszavihessen oda, ahova tartozol. Ő tudja igazán, hogy hol tévedtél el, melyik útkereszteződésben nem követted a helyes irányt, és hol van az a zsákutca, ahol talán magadnak sem akarod bevallani, hogy nem épp ide kellett volna megékezned. 

De Isten nem adja fel. Ő minden követ megmozgat érted, minden csatornát felhasznál, hogy az üzenete eljusson hozzád, és ráébresszen arra, szükséged van Rá. Túl értékes vagy a számára. Túl nagy áldozatot hozott már érted, és nem akarja, hogy örökre elveszítsen. Isten szeret, jobban, mint bárki más. Ő alkotott téged, és minden vágya, hogy megtaláljon, és hazavigyen az Ő országába. 

Ma is keres. Ma is hív magához. A döntés a te kezedben van. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia