Új lehetőségek felkutatása

 Azt is láttam a nap alatt, hogy nem a gyorsak győznek a futásban, nem a hősök a harcban, nem a bölcseknek jut a kenyér, nem az értelmeseknek a gazdagság és nem a tudósoknak a jóindulat, mert mindezek az időtől és a körülményektől függnek.

Prédikátor 9:11

Napjaikban sokféle bölcselkedés között kell megtalálni, mi a helyes. Mi magunk tévedünk el néha és értelmetlen bölcselkedésbe kezdünk. Salamon, amikor az Úrtól bölcsességet kíván nem csak a részleteket szeretett volna látni, hanem teljes rálátást kért a helyes életvezetésről.

Manapság mindenkit az érdekel, hogyan élhetnénk túl ezt a bolygót. Különböző elméleteket gyártunk, és megoldások után kutatunk, most éppen a Mars feltérképezése folyik. A Mars a Naptól számított negyedik bolygó és szabad szemmel is könnyedén látható. A magyarok kutatásai is jelentős mértékben megjelennek a híradásokban, ahogyan modellezik a felszínét a bolygónak, valamint arról is esett már hír, hogy magyar űreszközök is landolhatnak a bolygón néhány évtizeden belül.

Micsoda bölcsesség! Ilyen messzire eljutott az emberiség, kinőtte a Földet, de közben el is pusztította, és más helyek után kutatnak a tudósok.

Ki az, aki keresi az Isten akaratát? A legnagyobb bölcsesség az, ha megtaláljuk azt, amit Isten tervezett számunkra! Kérdezzük meg magunktól, hogy valóban azt teszem-e, amit az Isten szeretné, hogy tegyek?! Az Úr azt mondja, hogy legyünk világosság a világ számára. Milyen erővel ragyogjuk be a környezetünket, vagy egyáltalán beragyogjuk-e?

Az őszinte kérdések és válaszok, őszinte hitet adnak és értékes kapcsolatot Istennel. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia