Itt az ideje

„Vessetek magatoknak igazságot, akkor hűséget arathattok! Törjetek föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét.”

Advent. Gyertyafény. Készülődés. Várakozás. A napok lelassulnak, és minden elcsendesedik. Van idő, hogy megállj, és befelé fordulj egy kicsit. Van idő az igazán fontos dolgok megélésére, van idő egymásra. Békességben.

Vagy mégsem? Elolvastad az első bekezdést, most felhúzod a szemöldököd, és rázod a fejed, hogy nem, ez cseppet sincs így a valóságban. Rohanás van. Kapkodás. Türelmetlenség. Magas elvárások és nagy csalódások. És igazán nincs semmire sem idő. 

Bár, ha kívánni lehetne, szerintem te is az első bekezdésre voksolnál, valósuljon meg az. Legyen egyszerűbb, meghittebb az ünnep. Legyen idő élni, megélni, megállni és hagyni, hogy utolérjen a szíved is. 

Ma reggel Isten ebben szeretne segíteni neked. Mert ma van az ideje. Az ideje annak, hogy keresd Istent. Hogy megállj, nemet mondj a rohanásra, a beszerzésre, a kapkodásra, és helyretedd a dolgokat magadban azzal, hogy megreformálod a fontossági sorrendedet. És Isten kerül az első helyre, Őt kezded el keresni. 

És hidd el, annyi helyen meg lehet találni. A csendes percekben, amikor imádkozol, a Bibliádat olvasod, és engeded, hogy elmerülj a történetben. Egy közös tanulmányozásban, amikor barátaiddal körüljártok egy témát, és szétszeditek, ahogy csak bírjátok. Egy énekben, egy mély beszélgetésben, a gyermeked mosolyában. Egy kiadós kirándulásban, amikor van időd megcsodálni, milyen gyönyörű a világ. Ott van a szerelmed ölelésében, egy kedves szóban, egy filmben, ami megérint, egy könyvben, ami a szívedhez szól. 

Isten közel van hozzád. Isten megtalálható. És ha megtaláltad, akkor nyer igazán értelmet minden az életedben. Akkor megvalósulhat az első bekezdés is. 

Hát ragadd meg a pillanatot, és kezdd el keresni Istent! Élj nyitott szívvel, és meglátod, találkozni fog veled! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet