Ne aggódj semmiért

„Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.


Valamiért mindig aggódnunk kell... valamelyik családtagért, barátért, a jövőért, a biztonságért, stb. Nagyon nehéz elengedni ezeket a dolgokat, vagy inkább lehetetlen. Melyik szülő az, amelyik hátra dőlve, aggodalom nélkül nézi végig gyermeke küzdelmeit a nagyvilágban? Melyik az az igaz barát, amelyik tétlenül nézi barátja harcát? 

Oda tudjuk e adni az Isten kezébe az életünket teljes mértékben? Ha igen, akkor fog ránk szállni az a békesség, amely megőrzi a szívünket. Ha aggodalommal telve van a szívünk, akkor nem tudunk értelmesen döntést hozni. Érzelmi befolyás alatt állva nehéz mindig a legjobbra gondolni. Azért aggódunk, mert félünk a rossz lehetőségétől. Ha valaki nem aggodalmaskodik, az boldog ember. Az az ember tud igazán örülni, aki hálás tud lenni azokért a dolgokért, amit Isten megenged. 

Ez viszont nem mindig van összhangban azzal, amit szeretnénk. Az Isten nem az ember mellé rendelt személy, aki mellék állásban azzal foglalkozik, hogy segít nekünk elérni céljainkat, hanem az ember van arra teremtve, hogy járjon azon az úton, amit az Isten kijelölt neki. Tehát, akkor tudunk igazán hálásak lenni mindenért, ha mi Isten útján járunk. Azt nem szabad elfelejteni, hogy ez mind a jellemünk megpróbálása érdekében történik.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia