Isten Fia

„Ez az én szolgám, akit támogatok, az én választottam, akiben gyönyörködöm. Lelkemmel ajándékoztam meg, törvényt hirdet a népeknek. Nem kiált, nem lármáz, és nem hallatja szavát az utcán. A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja ki, hűen hirdeti a törvényt.”

Eljött, hogy köztünk éljen, osztozzon a sorsunkon, és olyan legyen, mint egy ember közülünk. Bár felmenői a nagy királyok voltak, Ő egy városszéli istállóban jött a világra, és későbbi éveiben sem a palota kényelmes lakosztálya jelentette otthonát, hanem Názáret, ahonnan nem sok jóra számítottak az emberek.

Eljött, hogy szolgáljon. Lehajolt, és felemelte a földről az elesettet. Feloldozta a bűntudat évtizedes béklyóit, gyógyulást hozott, fizikait és lelkit egyaránt. Szólt, és a sebek bezáródtak. Megérintette a tisztátalant, és a leprának nyoma sem maradt. A sánták jártak, a vakok színekről meséltek, a süket végre tisztán hallotta a madarak dalát, a néma Isten jóságáról énekelt, a halott pedig kapott még egy esélyt az életre. 

Eljött, hogy tanítson, és tettei mellett a szavai is azt hirdessék, milyen Isten valójában. Hogy az a hazugság a Mindenhatóról, ami az Édenből, a kígyó szájából gyűrűzött évezredeken keresztül, végre megtörjön, és megláthassa mindenki az Úr szeretetét és igazságát. 

Eljött, hogy meghaljon helyetted és helyettem, a mi bűnünkért. Minden egyes lépése, amit földi pályafutása során tett, a kereszthez vitte egyre közelebb. Minden szavára, minden cselekedetére  pecsét volt az Ő halála és feltámadása, mely jelezte, hogy Isten mindezt tényleg komolyan gondolja. Komolyan gondolja a gyógyítást, a bűnbocsánatot, a megváltásodat, hogy veled szeretne élni egy örökkévalóságon át. 

Ő nem egy rózsaszín hazugsággal áltat téged, hanem tényleg vár rád országában. Helyet készített ott neked, amit nem tölthet be senki más. 

Hát jöjj, és olvass ma Jézus Krisztusról! Isten Fiáról, Isten szolgájáról, és ismerd meg Őt újra, igazán! Jöjj, keresd az Ő társaságát, és engedd, hogy belépjen életedbe, hogy átformáljon téged, és kövesd azt a példát, amit eléd állított! Szolgálj, gyógyíts, és beszélj arról, milyen Isten valójában! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet