Hálaadás


Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek. Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata.

A hálaadó lelkület alapvetően a szívünk és szemünk helyes irányultságából fakad. Sokszor ugyanaz az élethelyzet az egyik embert hálára, a másikat panaszkodásra készteti. A különbség az, hogy mire figyelünk az adott szituációban. 

Az Istenben bízó ember szeme többet és távolabb lát, mint az átlag emberé. A Biblia feljegyez néhány embert, akik ha nem is láthatták magát Istent, de dicsősége, hatalma megjelent számukra. Ez a mennyi fényesség sugárzott rá a prófétákra, de Sault is Isten dicsősége állította meg a damaszkuszi úton. 
Az Isten dicsősége ragyogott Máriára, de a mennyei trónuson ülő Megváltó látványa adott erőt és bátorságot Istvánnak is, amikor megvallotta hitét megkövezése előtt.

Nekünk talán nincsenek ilyen megrázó tapasztalataink, de mi is valamilyen formában megláthatjuk, megtapasztalhatjuk Isten dicsőségét. Nagysága nemcsak a megjelenésében lenyűgöző, hanem kegyelmének megnyilvánulásában is. Gondoljunk csak bele, hogy mit ad Isten a bűnös embernek azért, hogy megválthassa a halálból! Nem csupán helyreállítja a bűn előtti állapotot, hanem újjá teremt bennünket és a tönkretett világunkat. 

Ahogy Pál mondja a mai szakaszban: „alkalmassá tesz arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljünk”. A sötétségből – a bűn, és Sátán világából – nem tudunk csak úgy átsétálni a világosság honába. Egyedül Jézus tud átvinni a határon, aki megvált és bűnbocsánatot ad. 
Ha erre a reménységre tekintünk, nem tehetünk mást, mint hálás szívvel várjuk Isten ígéreteinek teljes megvalósulását.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet