Indulj el!

„A fejedelmek Izráel élére álltak, és önként harcra kelt a nép: áldjátok hát az Urat!”

„Én? Miért pont én? Kevés vagyok ehhez. Nem vagyok harcos amazon, nincsenek szuperképességeim, sem olyan kiállásom, hogy ezrek követnének. Mit számítok én? Amit teszek? Csepp a tengerben." - mondod magadban, és csak sorolod a jobbnál jobb kifogásokat. Valamelyik tényleg egészen kiváló, már-már a Mindenhatót is meg lehetne győzni vele. Csak lehet, hogy Ő egészen másként gondolja. 

És lehet, hogy most nem is rólad van szó. Hanem Istenről, akinél semmi sem lehetetlen. Aki alkotott téged is, és Ő sosem hibázik. Akinek terve van veled, és aki nem alkotott egyetlen olyan embert sem, akivel ne lenne semmi célja ebben az életben. 

Nézz csak meg néhány hőst a Bibliából, néhány nagy nevet, akik igent mondtak Isten hívására, és az élre álltak, az Úr pedig csodálatos dolgokat volt képes véghezvinni velük. Mind más és más háttérről jött, más tulajdonságokkal, tálentumokkal rendelkezett. Az egyik tanult volt, a másik analfabéta, az egyik királyi családból származott, míg a másik a legszegényebbek közül jött. Az egyik rögtön igennel válaszolt, míg a másiknak jelekre volt szüksége, a harmadik pedig felszállt az ellenkező irányba induló hajóra. 

Egy közös volt bennük. Mindegyiket Isten vezette. Ahogy téged is szeretne vezetni. Veled is van egy különleges terve, és ma reggel arra kér, hogy jöjj Hozzá beszélgetni! Ismerd meg Őt! Ismerd meg, milyen is valójában, és kérd, hogy mutassa meg neked, hol a te helyed!

Kérdezd Tőle, hogy mi az, amiben szeretné, hogy lépj, az élre állj, és ne arra várj, hogy valaki más induljon helyetted. Olvasd a Bibliát, és kutasd, hogy mit tanít Istenről! Keresd, hogy mi az akarata veled, és állj fel cselekedni! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia