Tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász

„Mi pedig hálával tartozunk Istennek mindenkor értetek, testvéreim, akiket szeret az Úr, mert kiválasztott titeket Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája és az igazságba vetett hit által.”

Van, aki már kisgyermek kora óta tudja, milyen hivatást választ magának, és ki is tart mellette egész életében. Vannak, akiknek a középiskola éveiben kristályosodik ki, mit is kezdjenek magukkal. Van, aki az egyetem elvégzése után jön rá, mi is az, amit ő igazán szeretne csinálni. Van, aki évtizedeket dolgozik egy szakmában, és utána tesz egy éles kanyart, hogy megtalálja az igazán neki való munkát. És van, aki leél úgy egy életet, hogy sosem találja meg azt, amiben igazán kamatoztatni tudná képességeit. 

Nem tudom, te megtaláltad-e a neked való hivatást. Nem tudom, hogy épp azt a munkát végzed-e, amit szeretnél, vagy kényszerűségből, a megélhetésért folytatott küzdelmed miatt olyat vállaltál el, amit kívánatosabb körülmények között sohasem végeznél. 

Isten egy különleges, bátorító üzenetet tartogatott neked mára. Ő elhívott téged az üdvösségre. Az örök életre. Arra, hogy megtapasztald, milyen a tökéletes kapcsolat Vele. Arra, hogy ne ez a hatvan, hetven vagy ki tudja hány év legyen a minden. 

Lehet, hogy ezen a Földön úgy alakult az életed, hogy nem találtad, vagy nem találhattad meg az álomhivatást. Hát tudd, téged sokkal többre hívott el Isten! Egy örökkévalóságra! Egy olyan örökkévalóságra, ahol nem lesz háború, pusztítás, elnyomás, ahol tényleg kibontakozhatsz, alkothatsz békében, biztonságban, Isten dicsőségére. A végenincs idő alatt pedig annyi mindenben kipróbálhatod magad, amiben csak szeretnéd. 

Lehet, hogy már megtaláltad a neked való hivatást. Hát végezd örömmel, lelkesen, odaadással. Végezd Istennel. De ne feledd, Ő még ennél is többet tartogat a számodra! A java még hátra van, a java még vár rád országában. 

Isten hív ma reggel, hogy jöjj hozzá, és kapcsolódj Hozzá! Válaszd Őt a mindennapokban, legyen Ő a te Istened, és kövesd földi életed során. Mert üdvösségre hívott el téged. Örök életre. Ne érd be kevesebbel! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet