Bizalom

Mivel pedig, atyámfiai, teljes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk a kárpit, vagyis az ő teste által; és mivel nagy papunk van az Isten háza felett: járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől.  (Zsidókhoz írt levél 10:19-22.)

A mai nap egyik megrázó híre, hogy meghalt egy búvár, aki 12 gyermek kimentésénél segédkezett Thaiföldön. A focicsapatnyi gyermek és edzőjük egy kirándulás során merészkedtek a barlangba, de szerencsétlenségükre egy hirtelen lezúduló eső elárasztotta a kifelé vezető utat. A gyermekek kilenc napot töltöttek négy kilométer mélyen egy sziklaperemen, mire felfedezték őket. Azóta szinte az egész ország megmozdult, hogy kimentsék őket. A visszavezető út azonban nagyon veszélyes. A barlang sötét, a járatokat elárasztotta a víz és az iszap. Az úszni sem tudó gyermekeknek több helyen olyan szűk járatokon kellene kijutniuk, amiben még az oxigén palack sem lehet a hátukon. A búvár abban segédkezett, hogy oxigént juttasson el a gyermekekhez. Saman Gunan, aki a thai hadsereg tapasztalt búvára volt, oxigén palackokat szállított a gyermekeknek, majd amikor kifelé igyekezett az ő oxigénje elfogyott. A palackok nélkül a gyermekeknek esélye sem lenne kijutni. Saman Gunan olyan ajándékot vitt nekik, ami megnyithatja a lehetetlen utat kifelé és ezért az életét adta.

Az emberiség története során rengetegszer lesz a jövőképünk “iszapos”. Háborúk, természeti katasztrófák, kegyetlenkedések, betegségek és még hosszan sorolhatnánk, mi minden veszi el a reményt a jövőnkből. De van valaki, aki önmagát adta, saját életét, hogy megnyissa a kifelé vezető utat. A mennyei szentély a bibliában Isten trónjának helye, az utolsó ítéleté. A bűneink és hibás döntéseink listájával és a legprofibb ügyész, Sátán, vádbeszédjével a jövőnk nem biztató a világegyetem legigazabb bírájának trónja előtt. A jövő mégis biztató, ha kiderül, Isten mindent azért tett, hogy bennünket megmentsen, hogy felmenthessen. Ezért még Jézus, az Szentháromság Isten egyik személye is az életét adta. Ha ez így van, akkor Isten jelenléte többé már nem a félelem forrása, hanem a reményé.

Legyen az Ő szeretetébe vetett bizalom, ami ma mozgatja a tetteink és az életünket!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet