Nem késik


Az Úr nem késik el ígérete teljesítésével, bár vannak, akik ezt gondolják róla. Nem késik, hanem türelmesen vár ránk. Azért vár, mert nem akarja, hogy akár csak egyetlen ember is elvesszen. Ellenkezőleg, azt akarja, hogy mindenki megváltoztassa gondolkozását és életét. (Egyszerű ford.)

Jézus születése, földi élete még csak-csak hihető a legtöbb ember számára, de a második advent már nehezebb kérdés. Pedig a kettő nem választható szét. Az első a megváltásunk alapja, a második a megváltás beteljesítése. Ha nem jön közénk nincs helyettes áldozat, ha nem jön vissza, a bűn egy végtelen történet marad.

Aki megtapasztalta, megértette Krisztus kereszthalálnak jelentőségét, az örömmel várja a személyes találkozást akkor is, ha nem tudja érkezésének napját. Sok-sok hívő keresztény halt meg ebben a reménységben. Ez a fajta várakozás-vágyakozás nem a hit kudarca, mint ahogy a kívülállók gondolják. Ha várom a találkozást, és mégsem jön el az én életemben, nem változtat azon a tényen, hogy el fog jönni.

Isten időzítését nem lehet számon kérni, mert nincs időpont kijelentve, amitől eltérhetne. Ő nem a naptárát nézi, hanem az emberi szívek állapotát. Ha úgy ítéli meg, hogy még van remény egyesek megtérésére, akkor vár.
Volt egy időszak az életemben, amikor elég sokat utaztam vonattal. Nem egyszer előfordult a jelenet, hogy a kalauz már fél kézzel kapaszkodott a vagon korlátjába, és mielőtt befújt volna a sípjába, megvárta a rohanó utast, aki az utolsó pillanatban elérte a vonatot. Lehet, hogy aki már fél órája a vagonban ült, türelmetlenül várta az indulást. Neki a pár másodperces késlekedés is soknak tűnt. Az utolsó felszálló viszont örült, hogy ugyanúgy utazhat, mint a többiek.

Jézus eljön másodszor. A Biblia szerint ez nem kérdés. Hamarosan indulunk vele, hozzá. Legyünk türelemmel, és lássuk meg, segítsük azokat, akik még most döntenek úgy, hogy felszállnak…

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet