Hallgasd meg, amit neked mondanak!

„Hadd halljam meg, mit hirdet az ÚRisten! Bizony, békességet hirdet népének, híveinek, hogy ne legyenek újra oktalanok. Mert közel van a szabadulás az istenfélőkhöz, hogy dicsősége lakozzék földünkön.”




A forró nyári nap után az enyhülést adó esőt várjuk. Az esőzések után a napot, hogy megédesítse a gyümölcsöket. A nyár után után várjuk a hűvös őszt, vagy telet, utána ismét a tavaszt vagy a nyarat. Az évszakok váltakozása ebben az éghajlatban igen hasznos dolog. Megtalálhatjuk benne még a kedvencünket is, meghatározhatjuk, hogy melyiket miért szeretjük, ezáltal is fenntartva bennünk az egyensúlyt.
Az Úr békességet hirdet a népnek a fogság után, és kiegyensúlyozottság ajándékában pedig megnyerhetjük az örök életet. Izrael népének, akkor a fogságból való szabadulás után arra volt szüksége, hogy szabadság evangéliumát hallják meg.

Ma éppen erre van szükségünk, a szabadság evangéliumára. Az Isten törvényére, ami szabadokká tesz bennünket, amely nem az elnyomásokat segíti elő, nem egy tiltó lista, hanem a lehetőségek tárhaza, Isten jó tanácsai az embernek. Mert Ő azt mondja: tedd ezt vagy azt, és jó dolgod lesz. Ne tegyél meg bizonyos dolgokat, mert nem jók neked, és meglátod, jó lesz neked!

Sajnos néha viszont eltompul a hallásunk a szabadság evangéliumára. Nem halljuk meg az ígéretét az újföldnek az örök életnek... Mert hangosan szólnak a bennünket körülvevő dolgok. Ahhoz, hogy halljunk, hogy újra tudjuk hallani a csendet a fülnek három percre van szüksége. Csak ezután vagyunk képesek meghallani Isten tanácsait, de valójában bármit. Ezen felül még jó, ha tudjuk, hogy kommunikációnk 60%-át a megfigyeléseink adják, ha tehát nem vagyunk jó megfigyelők, elveszítjük a tartalom nagy részét. Ezt támasztja alá az is, hogy a megfigyeléseink 25%-ra emlékezünk csak. Ezért is különösen jogos a kezdő mondat: „hadd halljam meg...”


Egyre inkább gyengül a jel, amin keresztül meghalljuk Istent, mert a világ zaja, mind vizuálisan, mind auditív módon elszigetelté tesz bennünket, aminek következtében kialakítjuk a mi kis saját buborék világunkat és ez pedig feszültséghez vezet. Az Istennek ma is üzenete van számodra, és a szabadság evangéliumát kínálja fel számodra, ahol az elégedettségi szinted a maximumon lehet. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet