Áldás az Úrnak


„Tartson neve mindörökké; viruljon neve, míg a nap lesz; vele áldják magokat mind a nemzetek, és magasztalják őt.”
(72. Zsoltár 17. vers)

Gondjaid vannak? Úgy érzed erődet meghaladó megpróbáltatás ért? Vagy új kihívások előtt állsz és félsz az ismeretlentől? Bizonytalan vagy abban, hogy képes leszel-e helytállni, megfelelni az elvárásoknak?

Ha igen, akkor a 72. zsoltár neked is szól. Hiszen írója, Salamon egyben irigylésre méltó, másrészt rettentő pozícióba került. Fiatalon elfoglalva apja trónját, kérdés volt, hogyan birkózik meg az épp csak megszületett királyság egyben tartásával.

Milyen diplomáciai kapcsolatokat alakít ki a környező birodalmakkal? Milyen új intézkedéseket foganatosít az ország gazdaságának felvirágoztatása érdekében? Milyen ítéleteket hoz majd a vitás ügyekben? Stb.

Salamon érezte, ehhez a nem kis feladathoz, hatalmas erőre, hatalmas áldásra volt szükség. „Isten, a te ítéletidet add a királynak, és a te igazságodat a király fiának.” (1.vers) „Teremjenek a hegyek békességet a népnek” (3.vers) „Virágozzék az ő idejében az igaz és a béke teljessége”(7.vers) „Hajoljanak meg előtte mind a királyok” (11.vers)

Csak úgy sorjáznak a felkiáltások. De! A segítség és áldáskérést felváltja az Örökkévaló magasztalása: „Áldott az Úr Isten, Izráelnek Istene, aki csudadolgokat cselekszik egyedül! Áldott legyen az ő dicsőséges neve mindörökké, és teljék be dicsőségével az egész föld. Ámen! Ámen!” (17-18.vers)

Bizony, nagy tanulság ez; Meg kell tanulnunk előre hálát és áldást adni az Úrnak! Dicsérni őt jóban, rosszban, magasztalni a nevét bármi történjen.

S kérdezheted ugyan; attól, hogy áldom az Urat megoldódik minden? Nem. Nem a dolgok oldódnak meg, de erőt kapsz megoldáshoz. Segítséget, amit ember nem tud adni. Segítséget olyan helyről, amit nem is gondolnál.

A további bölcselkedés helyett, próbáld ki, tapasztald meg, úgy nekivágni a mai napnak, hogy nem magadra, a megoldandó feladatodra figyelsz, segítséget kérve a megoldáshoz, hanem folytatod ott ahol Salamon és Dávid abbahagyta;

Uram, köszönöm, hogy szeretsz, köszönöm, hogy te nemcsak látod, hanem irányítod is az életem. Áldalak azért, mert…

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet