Az Úr jósága

„De én hiszem, hogy még meglátom az Úr jóságát az élők földjén. Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!”
Zsoltárok könyve 27:13-14

Megnyitod a hírportálokat, végigsétálsz az utcán, és szembejön mindenhol. Erőszakos cselekedetek, lopás, rablás, szemenszedett hazugságok tömkelege. Kihasznált, kisemmizett emberek, akik a társadalom szélére szorultak. Szétesett családok, megcsalt hitvesek, bántalmazott gyermekek, nők és férfiak. Háború sújtotta területek, áldozatok, menekültek. 

De ne menjünk ennyire messzire. Nézz csak szét a közvetlen környezetedben! Nézz szét önmagadban! Mert benned is ott van a rossz, a bűn. Amikor türelmetlen vagy, amikor veszekszel, amikor ferborul a sorrend, és olyan kerül előtérbe, aminek nagyon is a sor végén kellene állnia. 

Ma Isten téged szólít meg, hogy ebben a bűnnel fertőzött világban közvetítsd az Ő jóságát! Fogadd be Őt az életedbe, és engedd, hogy változásokat hozzon! Engedd, hogy formáljon a jóra, az Ő jóságára, és engedd, hogy felhasználjon másokért!

Imádkozz az Ő vezetéséért, imádkozz küldetésért, hogy mutassa meg számodra, mi a célja veled! Talán nem kell rögtön Ninivéig menned, hanem elég, ha a családodnak mutatod meg, milyen jó az Isten. Vagy nem fordítod el a fejedet, amikor valakinek az utcán segítségre lenne szüksége. 

Engedd, hogy Isten dolgozzon benned és általad! Engedd, hogy rajtad keresztül mutassa meg másoknak az Ő jóságát! 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet