Felkészülés az esküvőre


"Örüljünk és ujjongjunk, és dicsőítsük őt, mert eljött a Bárány menyegzője, felkészült menyasszonya."

Jelenések 19,7

Nagy öröm az esküvőre készülés, hisz ez lesz az egyik legboldogabb nap a pár életében. A boldogság beteljesedése, a fogadalom napja, az új, közös élet kezdete. A szerelmesek örökre összekötik életüket egymással és az családjaik egyesülését is jelenti. Boldogok az örömszülők és boldog a násznép, de mindenki izgatott, mindenki azt szeretné, ha minden a helyén lenne.

Az esküvők talán a leginkább megszervezett események az egész világon. Hónapok telnek el azzal, hogy meglegyen a legszebb ruha, a leghangulatosabb étterem, a legszebb díszek, a legjobb zenekar. Kész legyen az ültetési rend, a program is, percre pontosan. De az esküvő napja már a boldogságé, az örömé. Addigra már minden kész, minden elkészült. A ceremónia vezetői tudják a dolgukat, mindenki a legszebb ruhájába bújt és a figyelem középpontjában ők vannak, az ifjú pár. Velük örülünk, őket követjük, reájuk nézünk, nekik kívánunk áldást, értük imádkozunk.

Minden esküvő előre vetíti azt a boldogságot, amit majd akkor érzünk, ha Megváltónkkal találkozunk. Ahogy a fiatal szerelmesek és családjaik meghozzák azt áldozatot a menyegzőért úgy cselekszik Isten is azért, hogy minden a legszebb, legcsodálatosabb legyen. A meghívók mindenkit elérnek, a ruhák csak arra várnak, hogy felöltsék őket és a Menny minden polgára szeretetbe öltöztette a szívét. Az esküvői menet, már arra vár, hogy induljon a menyasszonyért. Mindenki hódolattal teljes alázattal néz fel a Vőlegényre. Ő az, Aki mindent megtett, hogy menyasszony elkészülhessen. Szerelméből a legtöbbet adta, megfizette az árat, amit senki nem tudott. Öröm, ujjongás és dicsőség az övé, mert életét sem sajnálta szeretett kedveséért, egyházáért. Húsvét van, ma erre az árra emlékezünk és arra, mindez mit jelent nekünk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet