Az igazság szabadokká tesz titeket

„megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket.” 











Minden felekezet azt hirdeti magáról, hogy nála van az igazság, tehát ennek köszönhetően annyira el vagyunk bizonytalanodva az igazságot illetően. Mi az igazság és hol van? A Biblia rengeteg helyen mutatja be az Atya Istent úgy, mint azt, aki maga az Igaz. Aki nem ismer igazságtalanságot, akinek minden szava igaz: „Igaz ő, az Úr” (Jer Sir. 1,18); , „Seregek URa, igaz bíró, vesék és szívek vizsgálója!” (Jer. 11,20)

Jézus így beszél az igazságról: „Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.” (Mt. 5,6). „Ti keressétek először az Isten országát és annak igazságát, és mindezt megkapjátok hozzá.” (Mt. 6,33).


Az igazság megismerése a legkönnyebben Jézus Krisztus példáján keresztül érthető meg a leggyorsabban. Nem követett el semmilyen igazságtalanságot, és minden cselekedete a Menny előtt kedves volt. Ha mi az igazságot keressük, akkor Krisztust keressük. Honnan ismerhető meg Krisztus? Két helyen találkozhatunk vele: A Szentírás lapjain, és a természetben. e kettőből ismerhetjük meg az igazságát. Rá fogunk jönni, mily igazságos is Ő, aki kezével formálta meg az embert, és teremtő szavával hozta létre a Földet. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia