Vele lehetséges

„Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.”

Még ennyi idő eltelével is érzed a görcsöt a gyomrodban, amikor rágondolsz. Gyerekek voltatok, de ennek nem kellett volna így történnie. Nem kellett volna megbélyegezni téged azért, mert más voltál, más gyülekezetbe jártál mint ők, vagyis egészen pontosan te jártál gyülekezetbe. A tanárok nem segítettek feloldadni a feszültséget, nem ültek le veletek beszélgetni, tabuként kezelték a másságot, és inkább neked adtak feladatokat: ne vedd a szívedre, ne foglalkozz vele. 

Hogy lehet nem foglalkozni azzal, ami mindennapos piszkálódás, sértegetés, megalázás? Hogy lehet szemethúnyni az igazságtalanság felett? Miért nem lehetett beszélni erről? Miért nem lehetett kezelni a problémát? Persze, az idő végül elintézte, amit el kellett neki, szép lassan megértetek, és továbbléptetek a téma felett, de azokat a fájdalmakat senki sem tudja meg nem történtté tenni. 

Régen volt ez, de Isten nem feledkezett meg a sebeidről. Sem ezekről, sem azokról, amiket azóta szereztél azért, mert kiálltál amellett, Akiben hiszel. Ő számon tartja ezeket, és hidd el, nem marad el a jutalom sem. 

Most pedig azt kéri tőled, hogy tarts ki! Tarts ki, mert jönnek még ilyen napok. Olyanok, amikor újabb pofonokat kapsz a hitedét, a meggyőződésedért, az elhívásodért. Nem kell egyedül hordanod a fájdalmat, a sebeket, Ő veled lesz, és erőt ad ahhoz, hogy talponmaradj. 

Erőt ad a küzdelemhez, ahhoz, hogy szeretettel tudj reagálni a bántásokra. Hogy legyen erőd nyitottnak maradni, beszélni, lépni, tenni, ha kell. Ő melletted lesz, Vele képes leszel az ellenkezőjét tenni annak, amit veled tettek. Vele képes leszel nem kirekeszteni a másként gondolkodókat, másként élőket. Vele képes leszel békés, nyugodt, befogadó légkört árasztani magad körül, ahogy Ő tette földi pályafutása során. 

Vele lehetséges. 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet