Meddig? Mikor?


"Vajon az Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá? És várakoztatja-e őket?"

Annyi igazságtalanság van a földön, hogy megszámolni is szinte lehetetlen, nem hogy foglalkozni minddel. Vajon hány ember él vagy élt, aki igazságszolgáltatás nélkül maradt, vagy esélye is alig van, hogy valaha elismerjék, neki volt igaza? Ezek azok az indokok, amiért oly gyakran kiszakad belőlünk  a kérdés: Meddig még? Mikor lesz már vége? Vajon lesz olyan, hogy végső igazságszolgáltatás?

Pontosan a rengeteg megtorlatlan, elkövetett bűn és nyomorúság vezetett engem arra a következtetésre, hogy léteznie kell Istennek, mert különben nincs és sohasem volt igazság a földön.

A fenti kérdést Jézus, Isten Fia teszi fel az őt hallgatóknak és meg is válaszolja azt: "Mondom néktek, hogy bosszút áll értök hamar." (Lk 18,8a.) Azért teszi ezt, mert tanítani akar valamit nekik Istenről, az Ő népéről és az igazságszolgáltatásának természetéről is. Nézzük!

Mit mond Istenről?
Feltétlen szándéka, hogy igazságot szolgáltasson mindenki számára a földön. Éjjel nappal nyitott arra, hogy meghallgassa az emberek panaszait. A bosszúállás az Övé és nem a miénk. Értünk cselekszik.

Mit mond Isten népéről?
Gyermekei sokszor fordulnak hozzá, ezek szerint sokszor van miért. Sok baj éri őket pusztán azért, mert Jézushoz tartoznak. Mégsem veszik kezükbe sorsuk irányítását, hogy bosszút álljanak. Az ítéletet és annak végrehajtását Istenre bízzák. Bár sokszor hosszúnak látják a várakozást, mégsem tekintik azt hiábavalónak. Igyekeznek bízni Megváltójukban.

Mit mond az Ő igazságszolgáltatásának természetéről?
Úgy tűnik, mintha sohasem jönne el, de végül meglesz, senki sem kerülheti el. A rá való várakozás megpróbálja a hitünket. Isten kizárólagos joga, az Ő akarata és gondolatai alapján, de népe panaszai, könyörgései alapján hajtja végre, az ő érdekükben.

A mi feladatunk nem más, mint bízni Benne és Ráhagyni minden gondunkat.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet