Örömhír mindenkinek

"Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában"
Lukács Evangéliuma 2:11.

Az angyal nagy örömről szólt a pásztoroknak. Olyan örömről, amely az egész nép öröme, hiszen az született meg, akinek az élete, halála, feltámadása minden ember életére pozitívan kihat.

"Krisztus halálának köszönhetjük földi életünket. A kenyeret, amelyet eszünk, megtört testén, a vizet, amelyet iszunk, kiontott vérén vásárolta meg. Soha senki, akár szent, akár bűnös, nem eszi úgy mindennapi ételét, hogy ne Krisztus testével és vérével táplálkozna. A Golgota keresztjét minden falat kenyérre rányomták. Visszatükröződik minden csepp vízben. Krisztus mindezt nagy áldozata jelképeiben tanította meg nekünk." (Ellen G. White, Jézus élete; Az én emlékezetemre c. fejezet)

Mi nem tudtuk megoldani a bűn okozta bajokat, de Isten elküldte a szabadítót, aki megváltott minket a bűneinkből, aki nem csupán megbocsátja a bűneinket, de megígérte, hogy meg is tisztít azokból (vö. 1Ján. 1:9.), sőt pártfogónk, és az örök életre megment.  Az üdvözítő pedig nem más, mint az Úr Krisztus, aki maga is isteni hatalommal rendelkezik, ezért elegendő hatalma van az ígéreteit teljesíteni, s mindazokat megmenteni, akik rábízzák magukat.

Bízd életedet pártfogódra! Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia