Tényleg elfut?

Engedelmesség és ellenállás
„Engedelmeskedjetek Istennek, álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek!”
Jakab 4:7.
Tudod, mi a különbség? Óriási! Mondhatnám; ég, és föld.
Adva van egy kísértés. Mondjuk, szeretsz nassolni. Aztán egy nap elhatározod, hogy ellenállsz. Bírod egészen a következő csokis kekszig. Vagy néha elkalandozol az interneten. Elhatározod, hogy mostantól beosztod idődet. Írsz is egy fontossági listát. Aztán bekapcsolod a gépedet, és már el is felejtetted elhatározásodat.
Szóval, bármennyire is erőlködsz, magadtól, a saját erőddel nem megy. Megfeszítheted, kínlódhatsz, erőlködhetsz, jutalmazhatod magadat, korbácsolhatod a hátadat, de újra, meg újra visszaesel. Kinkeserves-szenvedés lesz az egész.
A fenti Igét büntetlenül nem lehet megfordítani. Nem így olvasod, hogy: állj ellent az ördögnek, az majd elfut tőled, aztán engedelmeskedj Istennek. Nem! Nem! A sorrend nem megfordítható.
Viszont, ha engedelmeskedsz Istennek, akkor a többi szinte magától jön. Mit jelent az engedelmesség? Betartani a parancsolatokat? Nos, sajnos, az sem megy saját erődből. Engedelmeskedni azt jelenti, hogy engeded, hogy Jézus legyen az Úr az életedben. Behívod Őt, és engeded, hogy Ő mutassa meg, mit tegyél, figyelsz szavára, és igaziból már nem is kell az ördöggel viaskodnod, mert a benned lévő Jézus már legyőzte őt. Neked leginkább azért kell megküzdened, hogy a kapcsolat ne szakadjon meg közted, és Jézus között. Hogy tényleg engedd, Ő uralja gondolataidat, irányítsa tetteidet. És ha annak a belső hangnak engedsz, amit Jézus diktál, nem lesz gondod tovább. A nehézség ott van, hogy óemberünk az ellen rugódozik, hogy teljesen átadja a kormánykereket a nagy Mesternek.
Tehát a mai Ige így hangzik: Engedj Istennek, és a Sátán elmenekül. Mert az Ő jelenlétében neki semmi keresnivalója nem lesz.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia