Mindent idejében

„Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne jussatok; a lélek ugyan kész, de a test erőtelen.


Márk szerinti evangélium 14. fejezet 38. verse



Jézus a Gecsemáné kertben imádkozik, kissé távolabb állva a tanítványoktól, és ugyan meghagyta nekik azt, hogy imádkozzanak ők is, amíg ő is imádkozik kicsit arrébb menve, de mire Jézus visszajött a tanítványok már mély álomba estek, annak ellenére, hogy Jézus megkérte őket az imára, és milyen fontos lett volna, hogy így is társai legyenek Neki.

Néhány diák az egyetemen egy nagyon fontos vizsgára készült. Együtt tanultak azért, hogyha valaki nem ért valamit, akkor a másik el tudja magyarázni, és ez annak is segítség a memorizálásban, aki jól érti a feladatot. Könnyebb úgy tanulni, ha közben van kinek tanítani. Egymást segítették ki a diákok, hogy a vizsgára felkészüljenek. Az idő vészesen fogyott, egyre közelebb volt a nagy megmérettetés, és ők egyre fáradtabbak voltak. Telt s múlt az idő, és már éjfél is elmúlt, és másnap nyolctól vizsga. Hajnal három is elmúlt már, és a diákok is elfáradtak, majd szépen álomba is szenderültek. Az egyikük nyolc óra előtt pár perccel kelt fel, és azonnal riadóztatta a többieket, hogy nincs vesztegetni való idő, azonnal indulni kell a buszhoz, hátha a tanár is késik, és bemehetnek megírni a végső tesztet. De sajnos, nem volt elég az idő, negyed óra, ebben az esetben pótvizsgát jelentett. Pedig csak negyed óra késés, és egy fél éjszaka, ami a tanulásra ment, de ez most teljesen hiábavaló. Fáradtak, fizikailag és lelkileg és még pótvizsgára is kell jönni.

Igen, van olyan, amikor néhány perc is súlyos következményekkel van az életünkre. Ha csak arra gondolok, hogy hány és hány közúti balesetet úsztam meg eddigi életem során, ha csak pár másodperccel később érek a vasúti sínekhez, elgázol a vonat, mert a villogók nem működtek, vagy ha nem nézek körbe még egyszer a kereszteződésben, amiben nekem van elsőbbségem...


Vigyázzatok, virrasszatok, mert az Jézusnak szüksége van rád, hogy tested és lelked elég erős legyen, hogy ellent tudj állni a rossznak, hogy képes légy mindig jó döntéseket hozni.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia