A Megígért

„Prófétát támaszt majd testvéreid közül Istened, az Úr: olyat, mint én – őreá hallgassatok!”
Mózes ötödik könyve 18:15 

Több mint háromezer éves titokzatos jövendölés a Megígértről, Aki eljön, hogy vezessen minket. Akit vártak, Akinek érkezéséről folyamatosan írtak a próféták, és egyre világosabb lett a kép. Jön nemsokára, tanít, gyógyít, életet ad, megszabadít. Elhozza Isten országát. 

És Jézus jött. Ahogyan a próféciák megjövendölték. Igaz, másként, mint ahogy az emberek várták, másként élt, másként beszélt, mint ahogy azt szerintük kellett volna, ezért sokan úgy gondolták, Ő is csak egy a temérdek önjelölt Messiás közül. De mások, szintén sokan, hittek. Hittek abban, hogy ott él közöttük az Írások beteljesítője, hittek abban, hogy Ő az, akire vártak, és ha még nem is értik, mit miért tesz, attól még Ő a Megváltó. 

Ma reggel Isten hozzád szól ezen az ősi jövendölésen keresztül. A Megígért eljött. Élt, tanított, meghalt és feltámadt. Egy napon majd újra eljön. A kérdés, hogy Te hiszel-e benne? Hallgatsz-e rá, vagy inkább mész a saját fejed után, esetleg mások véleményét követed?

Ma Isten hív, hogy kövesd, Akit Ő küldött! Ismerd meg Jézust! Engedd közel magadhoz, és hagyd, hogy vezesse lépteidet! Hagyd, hogy átformáljon, hogy azzá az Emberré tegyen, akinek Ő megalkotott! 


Ma reggel éld át, ahogy az ősi prófécia értelmet nyer a te életedben, és hallgass a Megígértre! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet