Magányos vagy?

„De én mindig veled leszek, mert te fogod jobb kezemet.  Tanácsoddal vezetsz engem, és végül dicsőségedbe fogadsz.”

Zsoltárok könyve 73. fejezet, 23-24. verse



Az értékrendünk kicserélődött és egyre inkább vágyunk materiális javakra, mint emberi kapcsolatokra. Azt megéljünk online, olyannyira, hogy különböző applikációk, vagy egyéb grafikai dolgok segítségével már-már szinte érzelmeket is tudunk közvetíteni. Ha például nem teszek egy mosolygós arcot a mondandóm végére, könnyen azt hiheti a másik fél, hogy én most éppen morcos vagyok. Az negyven- ötven év feletti korosztály számára sokkal fontosabbak a társas kapcsolatok. Időt, pénzt energiát fektetnek élmények gyűjtésére. A tapasztalatainkat, élményeinket, tudásunkat, soha nem veheti el tőlünk senki, de minden mást igen.

A házastársi kapcsolatokat, felcserélik az élettársi kapcsolatok, baba program helyett inkább kutyát, cicát vásárolnak az emberek... Hova tűnik a stabilitás a Földről?

A munkahelyi bizonytalanságok tovább őrlik az idegeinket és senki semmi bíztatót nem tud mondani.

A Föld egy évre elegendő forrásait valamikor augusztus elején kivégeztük, úgyhogy jelenleg a jövő évit fogyasztjuk, vagyis a tartalékokból élünk.

A háborúskodásnak egyre nagyobb valószínűsége van, és most is hosszú lenne felsorolni, hogy jelenleg hány országban dúlnak harcok, a kisebb gerillaharcoktól, a nagy országokig.

Sehol egy biztos pont? Istennel járva, nem kell félned a jövőtől. Nem azért mert akkor burokban fogsz élni, és elkerül majd minden csapás, hanem azért, mert Ő sosem hagy el téged, sosem felejtkezik el róla, csak hinned és bíznod kell benne!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet