Csakis az igazit

„Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom. Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten. Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk!”
Zsoltárok könyve 62:6-9 

Tegnap este megkérdeztem tőled, ki altasson el, hiszen együtt van a nagy család, van választékod bőven. Vidáman a nagynénédet említetted, de amikor visszakérdeztem, hogy valóban őt szeretnéd-e, hogy álomba segítsen, akkor már elkomorult az arcod, és kicsit ijedten mondtad, “Mami, Mami altat”. 

Vannak dolgok, amikhez kizárólagosan én kellek. Persze, más is el tudja végezni a feladatot, más is el tud altatni, de az igazi én vagyok. És ez igy van rendjén. 

Tudod, sokat tanulok tőled nap mint nap. Akaratlanul is a figyelmemet Isten felé irányítod a példáddal. Mert vannak dolgok az életben, amikhez Nála jobban senki sem ért. Keresheted máshol, másnál a megoldást, valamit fogsz találni, valamit ajánlanak, és ideig-óráig működhet is. De a végén rájössz, Isten az igazi. 

Csak Tőle kaphatsz igazi békét és megnyugvást. Csak Ő az, akinél a rettegő szív biztonságra lelhet. Ő ad valódi reménységet, ami soha nem fog megcsalni. Nála van az igazi megbocsátás, a valódi kegyelem. Nála találod meg az életet, a nagybetűset, mert egyedül Ő az, aki a saját életével fizetett ezért. 

Sokan ajánlanak ebben a világban megoldást, ezer és egy út áll előtted, amin elindulhatsz, de az igazit Istennél találod meg. Csak Nála. 


Ma azért imádkozom, hogy én is jó példa legyek ebben számodra. Hogy ne keressek máshol, hanem Isten legyen az első, Hozzá vezessen minden utam. Hogy amikor eljön az ideje, Te is Őt válaszd, és megtaláld nála azt, amire igazán szükséged van: békét, biztonságot, reményt, kegyelmet, életet. És mindenből csakis az igazit.