A legtitkosabb ajándék


"Akit nekem ad az Atya, az mind énhozzám jön, és aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el"
János 6,37

Legtöbbször, amikor ezeket a szavakat hallom idézni, általában egy szép beszéd következik Jézus Krisztusról, az Ő elfogadó szeretetéről- és ez így van rendjén. A legtöbben megemlítik a tékozló fiú történetét, ami tökéletesen példázza, hogy az Úr még bűnös állapotunkban, minden feltétel nélkül elfogad minket. Sőt,kezdetektől fogva visszavár, azóta, hogy az ember letévedt a helyes útról. Ő nem küld el senkit, aki Hozzá megy. Nem mond nemet annak, aki Hozzá kiált. Most azonban azt szeretném, ha egy kicsit valami másra is figyelnénk. Arra, hogy mi vagyunk az Atya ajándékai Jézus Krisztus számára és arra, hogy Ő minket, mint ajándékokat, nem utasít el.

Amikor meg akarod ajándékozni azt, akit a legjobban szeretsz a világon, nincs egyszerű dolgod. Valami különlegeset, valami nagyszerűt, valami igazán értékeset szeretnél adni neki. Semmiképpen sem adnál törött, értéktelen vackot, ugye? Nem adnál valami olyat sem, ami nem működik, ami használt, ami kopott. El tudod képzelni magadról azt, hogy te vagy a legértékesebb ajándék, akit a világmindenség Ura szánt a Fia számára? Ma nagyon sokan szenvednek az alacsony önértékeléstől. Sokan gondolják, hogy csak porszemek ebben a világban, hogy egyáltalán nem számítanak. Amikor azt nézik, hogy mit értek el mások és mit értek el ők maguk, saját teljesítményüket elégtelennek tartják. Vannak fiatalok, akik úgy érzik, hogy az, akibe titkon szerelmesek, sohasem gondolna rájuk mint lehetséges társra. Munkahelyen robotolók ezrei gondolják, hogy sohasem jutnak el odáig, hogy igazán megbecsüljék őket. Az emberiség legnagyobb része azt gondolja magáról, hogy bármikor pótolható, bármiben helyettesíthető. Nem vagyunk jó gyerekek, nem vagyunk kiváló munkaerő, nem vagyunk sikeres celebek, nem vagyunk tehetséges utódok, sem jó szülők! Ha ilyen gondolataid vannak, tudd, hogy ez NEM IGAZ!

TE EGY CSODÁLATOS AJÁNDÉK VAGY KRISZTUS SZÁMÁRA! Te vagy az, akire Ő leginkább vágyik! Számára az jelenti a legnagyobb örömet, ha veled találkozhat! Alig várja az alkalmakat, amikor beszélhet veled! Folyamatosan tervezi a közös jövőtöket! Minden pillanatot előre megálmodott, hogy milyen lesz, amikor majd a szemedbe nézhet! Saját országában, saját házában készíti a helyet, hogy mindent megadhasson neked! Meg akarja osztani veled az idejét, a javait, a tudását, a tapasztalatait, a szeretetét! Még a saját trónját is, mert azt akarja, hogy ott ülj Vele együtt az Atya mellett! Annyira vágyott minderre, hogy kész volt feláldozni önmagát is érte!

Te egy csodálatos, titkos ajándék vagy Jézus számára! Olyan ajándék, mint az a kiskutya, aki utoljára talál gazdára. Sokan elkerülik, rá se néznek. Mások megvetik, sőt, haraggal szólnak hozzá, vagy csak rendre utasítják. Az emberi bánásmódból Isten gyermekeinek sokszor csak a legrosszabb jut. De ők nem látják a szívedet. Nem látják, hogy az Atya már elkezdte a munkát benned. Nem tudják, hogy a Szentlélek elültette Isten Igéjét a szívedben és az kihajtott. Nem ismerik a gondolataidat, a vágyaidat, amik Jézus felé terelnek. De a mi drága Megváltónk igen. Ő tudja, Ő látja, Ő ismeri és azt mondja: Gyere bátran! Én semmiképpen nem küldlek el.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia