Ne dicsérd magad!

„Más dicsérjen téged, ne a te szájad, az idegen, és ne a te ajkad!

Példabeszédek könyve 27. fejezet 2. verse


A lelkészi alkalmassági meghallgatásomon a bizottság elnöke a szolgálat három fő veszélyére hívta fel a figyelmemet: nők, pénz, siker/hatalom.

Első hallásra mindenki azt mondaná, hogy ezt már rég tudjuk és nem kell félni tőle, biztonságban vagyok, jó vagyok, jó leszek, nem fog semmi rossz történni.

Az emberek változnak és ahhoz, hogy meg tudjuk óvni magunkat a hibák elkövetésétől, folyamatosan tréningeznünk kell az elménket és a lelkünket is.

„A lelkünkben megengedett gőg és becsvágy megrontja életünket, mert a büszkeség és önelégültség bezárja szívünket a menny végtelen áldásai előtt. Aki célul tűzi ki az öndicsőítést, az rá fog ébredni arra, hogy híjjával van Isten kegyelmének, ami igazi gazdagságot és örömet ad. Aki pedig mindent odaad, és mindent megtesz Krisztusért, az tapasztalja ennek az ígéretnek a teljesedését: "Az Úr áldása gazdagít meg, a gyarapodást nem lehet erőltetni" (Példabeszédek 10:22). (EGW. PK 38-39.old)

„Sohasem lesz az ember szíve boldog, ha nem rendeli alá magát Isten Lelke átalakításának. A Lélek a megújult embert hasonlóvá teszi Jézus Krisztushoz.” (Az utolsó napok eseményei 47. old)





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia