Kincs a cserépedényben

„Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ez a rendkívüli erő Istentől, és ne tőlünk valónak lássék.”
 2Korintus 4:7.
Egy másik fordításban így olvasható ez az Ige:
„Az, hogy Jézust megismertük, igen nagy kincs! Ezt a kincset azonban „cserépkorsóban”, vagyis emberi testünkben hordozzuk. Így aztán jól látható, hogy ez a mindennél nagyobb erő Istentől származik, nem pedig tőlünk.” 
(u.o. EFO)
Két gondolatot szeretnék ma kiemelni a fenti bibliaszövegből.
1.)    Cserép. Nem vas, ami szinte összetörhetetlen. Nem is arany, ami lágy és nagyon értékes. Cserép. A legtörékenyebb cserép. Isten cserepet választott, pedig tudta, milyen törékeny. Téged választott, és rád bízott egy eszméletlenül nagy értéket, pedig ismer. Tudja, milyen vagy. És mégis. Mindennek ellenére. Nem egy angyalt választott. Egy hatalmas erejű angyalt, hanem téged.
2.)    Rendkívüli erő. Rendkívüli ajándék. Ezt helyezte a cserépedénybe. Nincs mivel dicsekedned. Nincs mire büszkének lenned. Nála nélkül összetörsz. Cserép vagy. Mégis, hihetetlenül értékes.
Érted hagyta ott a Mennyet. ÉRTED! Mert annyira fontos vagy neki. Már alig várja, hogy cserépedényeit összegyűjtse, és örökké együtt legyen velük. Érted ontotta vérét. Neked ajándékozott békességet. Adott erőt, hogy hordozni tudd betegségedet. Hogy elviseld a gyász fájdalmát. Neked – cserépedénynek – adott mérhetetlen együttérzést felebarátod iránt. Beléd rejtette erejét, hogy küzdeni tudj. Hogy imában Isten elé vidd, akinek töredezik a cserépedénye. Tudj vigasztalni, bátorítani, felemelni hozzád hasonló cserépedényeket.

Ez a rendkívüli kincs Istentől árad. Légy érte hálás!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia