Övé a mennyek országa

„Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét, és imádkozzék értük, a tanítványok azonban rájuk szóltak. De Jézus ezt mondta: Engedjétek e kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa.”
Máté evangéliuma 19:13-14 

A legjobbat szeretnéd adni neki. Mindenből. Szeretnéd, ha a neki megfelelő óvodába járhatna, ahol továbbra is felhőtlenül lehet kisgyermek, és nem nevelik bele a teljesítménykényszert. Szeretnéd, ha helyet kaphatna olyan oktatási intézményekben, ahol segítik a szárnyalásban, a görcsmentes tanulásban, és még a természettudományokat sem gyűlöltetik meg vele. 

Szeretnéd, ha úgy nőne fel, hogy mindig érezze tőletek a feltétel nélküli szeretetet, elfogadást. Szeretnéd, ha megtalálná helyét a nagyvilágban, ha kiegyensúlyozott felnőtt válhatna belőle, aki tisztában van a saját értékességével, és olyan hivatást választana, amiben igazán kiteljesedhet. Szeretnéd, ha annak a valakinek mondana igent, aki megbecsüli, tiszteli, és igazán szereti őt, akivel kiegészítik egymást, és igazi csapatot tudnak alkotni. 

És mindenek előtt szeretnéd, ha megismerné Őt. Igazán. Ha valódi istenkép élne benne. Ha abban a Mindenhatóban hinne, akitől nem kell félni, Akivel igazán őszinte és valós kapcsolatot ápolhat. 

Hát engedd őt ma Hozzá! Legyél te az, aki bemutatod neki Isten valódi arcát! Azét az Istenét, akinek mindig van rá ideje, aki sohasem túl elfoglalt, aki megért, aki türelmes. Legyél őszinte hozzá akkor is, ha a hitedről kérdez! Merd felvállalni az esendőségedet, és mondd el a saját történeteden keresztül Isten hűségét és kitartását! Legyél te az, aki őt Hozzá viszed, és ne az, aki miatt hallani sem akar majd Róla. 


Engedd Jézushoz, mert a mennyek országa a gyermekedé! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia