Letörli könnyedet

„Az Úr, az én Istenem minden arcról letörli a könnyet, és eltávolítja népe gyalázatát az egész földről, mert maga az Úr szólt.”
Ézsaiás 25. rész 8. vers
Éden óta több a szomorúság, mint az öröm. Több a gyász, mint a vígság. Több a rossz, mint a jó. Személyes választásunk eredménye. Mert mi olyanok akartunk lenni, mint az Isten. Jónak és rossznak tudói. Hát azok lettünk. Most már tudjuk. Örülhetünk és büszkék lehetünk tudásunkra.
 Isten nem ezt akarta. Mi választottuk. Ő adott nekünk szabad választási lehetőséget, amiből ennyire futotta. De hála Neki, a szabad választási lehetőséget nem vonta vissza. Az ma is él. Szabadon választhatsz, hogy kinek akarsz szolgálni. Kit választasz vezetődül. 
Azt a személyt, aki azt sulykolja beléd, hogy minden rendben van, és rendben lesz, ne aggódj, lesz még itt ezen a földön paradicsomi állapot, csak egy kicsit össze kell fognunk. Aki el akarja hitetni veled, hogy hamarosan egy jobb világ jön el, nem kell érte tenned semmit, se megváltoznod, se Istent keresned, hisz olyan vagy, mint Isten, jónak és rossznak ismerője. Majd te megoldod. A tudás birtokában vagy, ne aggódj! Nincs szükség itt holmi Istenre, meg megtérésre, megváltozásra. Élvezd az életet! A mát! Tedd, ami jól esik! Ne törődj senkivel és semmivel! Te megérdemled a boldogságot. Élj szabadon, akár a másik házastársával, akár a tiédhez hasonló neművel, élvezz mindent, amit csak élvezhetsz. Egyél, igyál, próbálj ki mindent, italt, drogot, lehetőséget.
Aztán, hogy sírás lesz a vége? És aztán? Mindenki így csinálja.
Ja, hogy mégsem vagy boldog? Hogy folyamatosan valami után vágysz, amit talán meg sem tudsz fogalmazni? Hogy keresed, amit valamikor Édenben elveszítettél?
Nos, ezt szeretné visszaadni neked a mi drága Jézusunk. Kipróbáltad az életet – nélküle. Rájöttél, hogy ez bizony így nem jó. Szeretné, ha szabad akaratodból Őt választanád. Őt, aki képes letörölni szemedről a könnyet. Igazi és maradandó gyógyulást hozni. Aki képes, és tud igazi belső békét adni. Aki újjáteremt. Ő vár rád! Vár rád, hogy elmondja, mennyire szeret. Válaszd Őt! Válaszd az életet! Ez az egyetlen értelmes választás!

https://www.youtube.com/watch?v=gb0aaxugV0Y

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet