Nem kell félned!

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem! Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.”
János evangéliuma 14:1-3 

Nap mint nap kételyek százai vernek sátrat a fejedben, és közülük sok már állandó vendégnek számít. Kételkedsz magadban, hogy elég jó szülő vagy-e, hogy tényleg jó példát mutatsz a felnövekvő generációnak, hogy a nevelési elveid vajon később is megállják-e a helyüket. Nyugtalan vagy, mert több szereppel zsonglőrködsz, és egyiket sem szeretnéd a földre ejteni. 

Hiába kéri Isten már oly régóta a terheidet, vannak, amik újból és újból utat találnak vissza a szívedbe. Jól ismered mindet, és mennyivel könnyebb lenne nélkülük az életed. 

Ma reggel a Mindenható egy kételyt szeretne örökre elvenni tőled. Ma csak ezt az egyet. A jövőd felől már nem kell aggódnod. Biztos kezekben van. Isten az, aki gondoskodik róla. Ő az, aki helyet készített neked a saját házában. Ő az, aki a saját vérével pecsételte mindezt meg. Ő az, aki odaadja neked, amikor eljön az Ő országa. Ő az, aki mindent megtesz, hogy mellette dönts, és elfogadd a felkínált kegyelmet. 

Hát ne aggódj! Helyed van Isten mellett! Legyél bárki, jöjj bármilyen háttérről, küzdj bármilyen gondokkal és gondolatokkal, Isten elkészítette a helyet számodra. Csak el kell fogadnod. Csak meg kell ragadnod a kezét, és meghozni mellette a döntést, hogy te is hozzá akarsz tartozni. 


Hát engedd el a félelmedet, mert biztos helyed van Isten országában! Nézz a keresztre, és ne aggódj, Isten nem a levegőbe beszél! Higgy Neki, higgy Benne! Válaszd Őt, keresd Őt, kövesd Őt, és meglátod, az örökkévalóság miatt már nem kell aggódnod. Isten gondot visel arról (is). 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia