Kire hallgatsz?


Ma reggel ezt az Igét olvastam:  „Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testeteken, ne engedjetek kívánságainak! Ne adjátok oda tagjaitokat a gonoszság fegyvereiként a bűnnek, hanem adjátok oda magatokat Istennek, mint akik a halálból életre keltetek, és adjátok tagjaitokat az igazság fegyvereiként Istennek!” 
Rómabeliekhez írt levél 6:12-13.
Ez a régi kép ugrott be, amikor ezt olvastam. Nagy küzdelem folyik az emberért. Isten mindent megtett azért, hogy Őt válasszuk. Elküldte, halálra adta értünk drága fiát, hogy örökké vele élhessünk egy olyan helyen, ahol nem lesz többé sírás, halál, fájdalom. Ahol örökké a szent lényekkel lehetünk, a bánat, a gond legkisebb jelenléte nélkül. Szeretné, ha az Ő felkínált útját választanánk.
Sátán is mindent megtesz értünk. Olyan lehetőségeket kínál fel, ami látszólag tökéletes boldogságot ad. Légy boldog más feleségével, mert megérdemled a boldogságot. Érd el mindenáron a célodat, a legfontosabb, hogy neked jó legyen. Nyerd meg az ötöst a lottón, és gondtalanul élhetsz. És valóban, egyeseknek be is jön.
Azonban mindkét választásnak van következménye.  Az ember néha olyan balgán dönt, mint azok az óvodások, akiknek felajánlottak két gombóc fagyit most azonnal, vagy 100 000 forintot 18 éves korukban. Egytől egyig a fagyit választották.

Ma reggel Jézus azt kéri Tőled, hogy válaszd Őt. Ne engedd, hogy a bűn uralkodjon életedben. Ne a pillanatnyi kívánság vezessen! Tekints előre, és időzz annál a gondolatnál, hogy mit készített neked a Te Megváltód. Merj túlnézni a pillanatnyi „örömökön”. Szánd életedet Isten oltárára. Ez az egyetlen, hosszú távú, értelmes megoldás.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet