Kezdd el ma!

„Így szól a Seregek Ura, Izráel Istene: Jobbítsátok meg útjaitokat és tetteiteket, akkor megengedem, hogy továbbra is ezen a helyen lakjatok!”
Jeremiás könyve 7:3 

A fogyókúrát holnap kezded. És persze holnap több vizet is fogsz inni. És hétfőtől elmész futni. Jövő héten pedig keresel olyan csoportos edzést, ami igazán neked való. Holnaptól türelmesebb leszel, és elszámolsz magadban, megnézed az érem másik oldalát, beleképzeled magad a másik helyébe, mielőtt felrobbannál. Holnaptól a társaddal is többet fogsz foglalkozni. Holnap majd az ő szeretetnyelvén fogsz kommunikálni felé. Holnap a szomszédnak is előre köszönsz kedvesen, mosolyogva. És annak az idegesítő szokásodnak is véget vetsz. Holnap. Vagy a jövő héten. 

És holnap reggel majd imával kezded a napot, és teremtesz magadnak olyan időt, amit Istennel  fogsz tölteni. Jövőre pedig majd január elsején elkezded, és 365 nap alatt kiolvasod a Bibliát. És jövő hónaptól majd a gyülekezetben is vállalsz valami szolgálatot. 

Holnap. Hétfőn. Jövő héten. Legközelebb. És végül a legtöbb terv még mindig a távoli mesés jövőben várja kétséges befejezését. 

Változást szeretnél, ez nagyon jó. Tudod, felismerted, hogy mi az, ami eddig rosszul működött, amit meg kell reformálni az életedben. Az első lépést már megtetted, jöhet a következő! 

Isten ma reggel azt kéri tőled, hogy ne halogasd tovább! Ő örül annak, hogy kezded reálisan látni önmagadat, az életedet, és szeretné, ha itt nem állnál meg. Ha nemcsak felfedező lennél, hanem igazi reformátor. 

Ma reggel Isten azt kéri tőled, hogy élj a mában! Ma tegyél a változásért! Mindig ma. Ma lépj Istenhez közelebb! Most tölts Vele minőségi időt, most kérd az Ő tanácsát, most keresd a társaságát. Hiszen innen indul ki minden. Kezd Vele a sort! Ma. Most. És Ő erőt ad a váltáshoz. Bölcsességet az előtted álló úthoz, és társat, mert egyedül nagyon unalmas futni. Ő veled megy ezen az úton, támogat, lelkesít, bátorít, és hisz benned, hogy meg tudod csinálni. Mert 
Vele képes vagy rá! 

Ő az, aki jobb emberré tehet, Ő az, aki kihozhatja belőled azt a csodát, amit beléd teremtett. Ő az, akivel az lehetsz, akinek megalkotott, az Ő képmása. 

Hát kezdd el ma! Kezdd el most! Kezdd Istennel! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia