Figyelj a jóra!

„Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim: minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.”
Jakab levele 1:16-17 

Tőle jön minden jó. Minden, ami jó körülötted és benned, azt Tőle kaptad ajándékba. A gyermeked zsivány mosolyát, a férjed gondoskodását, az egészséged, az anyagi javakat, a mindennapit. A barátot, akivel olyan különlegesen hozott össze az élet, a madárszót, a napsütést, az esőt, a szelet. 

Az emlékeket, tapasztalatokat, a közös történeteket, melyekre olyan jó elalvás előtt visszaemlékezni. Az áldott magányt és az értékes beszélgetéseket. Az éppenhogy elért buszt, a tavaszi kabát zsebéből előkerült, elfeledett bankjegyeket. Egy átmókázott napot, amikor senki sem húzta ki senkinél a gyufát. 

Mindet Tőle kaptad, és a sort a végtelenig lehetne bővíteni. Hát tedd meg! Szóljon a mai napod és az utána következő többi is a háláról! Arról, hogy észreveszed a jó dolgokat magadban, a másikban és körülöttetek. Arról, hogy tudatosan gondolkodsz egy esemény kapcsán, mi is lehet benne a jó. Arról, hogy te igenis megnézed az érem másik oldalát, mert az áldást nem mindig könnyű felismerni. 

Olyan könnyen kéred számon a Mindenhatót, hogy miért döntött úgy, ahogy döntött, miért tette, miért nem, miért engedte meg. Megesik, hogy megharagszol rá, mert nem érted a Végtelent, és napokig nem beszélsz Vele. Ma Isten arra kér, legyél a jóra, a hálára is ilyen fogékony. 

Ne vegyél semmit se természetesnek, hanem élj nyitott szemmel, tudatosan, hálásan, és meglátod, mennyivel boldogabb lesz a mindennapok körfogrása. Ne engedd meg magadnak azt a luxust, hogy a fájó eseményekre koncentrálva figyelmen kívül hagyd a jó dolgokat! Tanuld meg kimondani ezt a szót: köszönöm! És élj egy áldásokra nyitott életet!