Fegyverrel a békéért

Íme, két idézet a békéről:

„Az ENSZ békefenntartó műveletek használhatnak fegyveres erőt önmaguk, a mandátum és civilek védelmére, különösen olyan helyzetekben, ahol az állam nem képes a biztonság garantálására és a közrend fenntartására.” 

(Idézet: UNIS Bécs ENSZ Központ Az ENSZ-békefenntartók Nemzetközi Napja

2016. május 29. Az ENSZ főtitkára Ban Ki-Mun üzenete: Hőseinkre emlékezve)

„Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom, ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjék a szívetek, s ne féljen!” 
János 14:27.
Nem úgy adom, ahogy a világ adja… Miért? A világ hogyan adja? Milyen „békét” tud adni a világ? Biztosan hallottad már ezeket, vagy hasonló mondatokat:
-          Fegyverkezés a békéért!
-          Ne aggódj, senki nem tudja meg!
-          Nyugi, nyugi, mindenki így csinálja
-          Most mit parázol? Nyugodj már meg!
-     Ne izgulj! Béke van!
Ezzel szemben Jézus az Ő békességét kínálja nekünk. Az Ő békességét, aminek nincs rossz mellékíze. Nincs mögötte hátsó gondolat. Nem kíséri rettegés. Lebukástól való félelem. Belső remegés. Nem kell bajlódni a lelkiismeret hangjának elnyomásával. Ő olyan békességet tud adni, ami után nem lesz nyugtalan a szívünk. Nem tart vasmarokban a félelem.
Mint az a kismadár a zajló, háborgó tengerben álló sziklán. Körülötte vad orkán, villámok cikáznak, de ő nyugodtan énekel. A szívében béke van, akkor is, ha körülötte minden a feje tetejére állt.
Ezt a békességet szeretné ma neked is felajánlani a mi drága Jézusunk. Az Ő békességét. Amit a világtól soha nem kaphatsz meg. Fegyverrel nem szerezhető be. Pénzért sem. A barátaid sem tudják nyújtani.
Ezt az igazi békességet viszont csak úgy kaphatod meg, ha kinyújtod érte a kezedet. Csakhogy Aki ezt neked felajánlja, nem engedi ki a kezéből. Vagy Vele együtt kapod meg, vagy sehogy. Vagy engeded, hogy Jézus az Ő békességével együtt a szívedbe költözzön – és ezáltal egész életed megváltozzon, vagy továbbra is keresed, és feszültségben élsz.

Tartós békességet egyedül Jézus tud adni. Fogadd el tőle, és hívd őt a szívedbe! És akkor az, amire már olyan nagyon régóta vártál és vágytál – a tiéd lesz. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet