Bátran álmodozz!

„Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek.” 

1Korintus 2:9-10.
Ha nem vigyázunk, a technikailag fejlett körülményeink között, lassan teljesen elfelejtünk néhány dolgot. Például, elfelejtünk örülni. Figyeld csak meg, nem tudunk énekelni, nevetni, vagy éppen nem tudjuk, mit jelent; ’meghatódni’. Elveszítjük az ábrándozás, a beleélés, az elképzelés ajándékát. Mindent tálcán kapunk, és ami nincs a tálcán az nem is létezik. Természetesen nem arra gondolok, hogy munka helyett ábrándozzunk, és a képzeletünkben megjelenő sült galambról álmodozzunk. Nem! Nem! De azért néha tényleg nem ártana elképzelni, magunk elé látni, milyen is lesz az a hely, ahova készülünk.
Hála Istennek én kaptam egy ilyen ajándékot. Ha becsukom a szememet, magam előtt látom remegve térdelni a bűnös nőt, várva az első követ, amit rádobnak. Magam előtt látom Zákeust, amint hosszú köntösének alját az öve alá tűri, és ágaskodik, hogy az első fügefa ágat elérve fellendüljön a lombok közé, és ott aztán jól elbújjon, nehogy meglássa valaki. Hallom az avar zizegését Nikodémus lába alatt, vagy a tenger sós vízét, amikor becsap a hajóba.
Isten országáról és az újjá teremtett földről is nagyon sokat gondolkodom. Milyen lesz majd amelett a hosszú asztal mellett ülni, ahol rengeteg finom gyümölcs lesz, és ahol Jézus az angyalokkal felszolgál. Milyen lesz a felhőkön át utazni.
Szeretnélek bátorítani, hogy állj meg egy kicsit a napi rohanásban! Csukd be a szemedet, és képzeld magad elé, amit olvasol. Ábrándozz, gondolkozz azon, milyen csodaszép helyet készített nekünk a mi drága Jézusunk. Biztosan sokkal, de sokkal szebb lesz annál, mint amit elképzelsz, de akkor is, olyan jó egy kicsit a menny légkörében élni.
Olvasd Ellen G. White írásait. Sok gyönyörű látomást kapott, és nem egyszer látta a mennyei lényeket. Írásai alapján te is láthatod őket. Engedd, hogy a Bibliai történetek megelevenedjenek előtted. Képzeld el, éld át az ott leírtakat. Bár olvashatsz róla, elképzelheted, álmodozhatsz az arany utcákról, tökéletesen hárfázhatsz, gondolatban a hatalmas mennyei kórusban énekelhetsz – de ne feledd, minden gondolatunk, ábrándozásunk, elképzelésünk eltörpül majd a valóság mellett.

Ne engedd, hogy egy folyamatos pesszimizmus üljön ki az arcodra. Légy optimista! Hamarosan találkozunk Vele, aki a megoldást hozza. Örökké vele élhetünk.
Gondolj sokkal többet arra, "Amiket szem nem látott, fül nem hallott, és az embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az Őt szeretőknek!"