Nyugalom!

„Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, szabadító Istenemnek!”
Zsoltárok könyve 42:12

Igen, könnyű kétségbeesni. Talán a legkönnyebb válasz a bajban. Kapsz egy rossz hírt, vagy még ez sem jutott el hozzád, csak az az idegtépő csend vesz körül, amikor nem tudsz mást tenni, mint várni és várni. 

Ekkor egy kis vezérhangya keresztülrágja magát a józanság védőbástyáján. Csak egy apró gondolat, ami átfért a szűk résen. Csak egy halvány, negatív talány, ami felébreszti benned azt a hideg érzést. Félelmet. 

A hideg egyre erősödik, egyre több és több oldalról támadnak a sötét gondolatok, és egyre vadabb víziókat tárnak eléd, míg végül elveszíted az irányítást, és engeded, hogy magával ragadjon a csüggedés és az aggodalom. Képzeleted elszabadul, mint egy megvadult ló, riadtan vágtat egyre csak előre, és semmi sem tudja megállítani. 

Úgy érzed, mindennek vége, az álmaid, a jövőd romokban hever, és nincs erőd, hogy talpra állj. És ekkor végre észreveszed azt a Valakit, aki már órák, napok, hetek, hónapok óta ott áll melletted, és kezét nyújtja feléd. 

Isten nem hagyott magadra, és ma reggel arra kér, ne a könnyebb utat válaszd! Igen, nagyon egyszerű kétségbeesni, és sokszor talán ez tűnik a reálisabb útnak. Te mégis valaszd a másikat! Bízz Benne! Kapaszkodj a feléd nyújtott kézbe, és engedd, hogy elvegye szívedből a félelmet! 

Isten ott van melletted, és még semmi sincs veszve. Ő kezében tartja az eseményeket, és nem enged meg nagyobb próbát az életedben annál, mint amiből győztesként jöhetnél ki. 

Hát higgy Istenben! Engedd, hogy megmutassa neked erejét és mindenhatóságát! Bízd rá a terhedet, és hidd el, jönni fog a szabadulás! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet