Isten útjai


Aki bölcs, belátja ezeket, aki értelmes, az megérti. Mert egyenesek az ÚR útjai, az igazak járnak rajtuk, a vétkesek elbuknak rajtuk.

Hóseás 14:10

Nem könnyű az életben úgy általában, de az egyes élethelyzetekben sem megtalálni a helyes utat. Egy pár évtized és jó néhány összegyűjtött seb után a legtöbben eljutunk erre a felismerésre.

Az "izmusok", filozófiai irányzatok, sőt maguk a vallások jó része sem tud érdemi eligazítással szolgálni. Az sem vezet sehová, ha a magunk útját járjuk, és a magunk esze, bölcsessége, vagy éppen hangulata szerint döntünk.

Egyetlen dolog segíthet: Olyantól kell tanulni, aki bölcsebb nálunk, és tudatosan kell keresni, hogy merre vezethet a helyes út. Véletlenül nemigen fogunk rátalálni.

Isten, mint a legbölcsebb, felajánlotta a segítségét minden embernek - így neked is és nekem is. Nem csak általános erkölcsi értékeket közöl a Bibliában, hanem tabnulságos életutakat, jó és rossz példákat, hogy okuljunk belőlük. Sőt, azt is felajánlja, hogy "Bölccsé teszlek és megtanítlak téged az útra, a melyen járj; szemeimmel tanácsollak téged." - Zsolt 32:8. 

Milyen felbecsülhetetlen értéke van ennek az ígéretnek! Mindössze annyi kell a megvalósulásához, hogy figyeljük mit tanácsol Isten a szemével. 
Ma is tanácsol, ha igényled és ha hagyod. Járj ma is az egyenes úton - az mindig jobb!




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia