Homeopátiás kereszténység

Gyermekeim negyedik generációs keresztények. Adventisták. Elgondolkodtam, hogyha a nagymamám vagy az édesapám valami csoda folytán felébredne, hogy érezné magát a gyülekezetben, egy-egy bibliaórán vagy egy ifjúsági programon? Sokat változott a világ.  Azonban Isten Igéje ÖRÖK! Ma reggel ezt az Igét olvastam:

„Feddhetetlenek és tiszták legyetek, Isten szeplőtlen gyermekei az elferdült és elvetemedett nemzedékben, akik között ragyogtok, mint a csillagok a világban.” 

Filippibeliekhez írt levél 2. rész 15. vers.
A napokban olvasgattam arról, hogyan készülnek a homeopátiás szerek. Egyszerűen hígítással. A tömény oldatot tízszeresére, vagy éppen százszorosára hígítják, közben rázogatják. Néha úgy érzem, mintha valami gonosz mester, titokban homeopátiás módszerrel hígítaná gyülekezeteinket, gyermekeinket, családjainkat, hitéletünket, Istenhez, Bibliához, közösséghez való viszonyunkat.
Alább olvashatod, az idézetben, hogy a végén az eredeti anyag még nyomokban sem található a szerben. Mintha errefelé haladnánk. Azonban ebbe sem belenyugodni nem szabad, sem ítélkezően, lemondóan legyintenünk – közben magunkat kihúzva azt mondanunk: Én azért nem vagyok ilyen. Sajnos ez nem igaz. Mindannyian kezdünk „hígulni”. Én is, Te is. Nézz csak körül, és hasonlítsd össze a tíz, tizenöt vagy öt évvel ezelőtti magaddal – önmagadat. Bizony jócskán hígultunk. De hála Istennek, a folyamat visszafordítható.
Kérlek, a mai igét mélyen, komolyan ráhangolódva olvasd el ismét egy másik fordításban: 
„… E gonosz, és romlott nemzedékben úgy ragyogtok, mint a csillagok a sötét éjszakában!” 
(Egyszerű fordítás)
Legyünk hatékony, 100%-os keresztények, feddhetetlenek, tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elferdült és elvetemedett nemzedékben, akik között ragyogjunk, mint a csillagok az éjszakában.
Igazán komoly kihívás, de Isten erejével megvalósítható!


Homeopátiás szerek
„Amit a legnehezebb megértenünk a szerek gyártásával és hatásával kapcsolatban, de mégis evidencia, hogy - a több fázisú, hosszas hígítási folyamat eredményeként - a magas potenciájú szereknél, C200 felett, a kiindulási anyag, anyagi minőségében már nincs jelen, csupán a rá jellemző információ „vésődött” be az oldószerbe. Tehát mondjuk egy C200 Chamomilla szerben már egy szemernyi kamillát sem találnánk, mégis a rá jellemző tulajdonságkör jelen van.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia