Bátorság a bajban!

"Ha a nyomorúság idején gyenge vagy, kevés az erőd."

Példabeszédek könyve 24. fejezet 10. verse



A legtöbbször a nyomorúságot az anyagi javakkal hozzuk összefüggésbe: Nem gondolunk az emberben dúló belső harcokra, amelyek nyomorúsághoz vezetnek, és legrosszabb esetben még halálba is taszítanak egyeseket, vagy ugyanúgy elfelejtkezünk a fizikai nyomorúságról. Észrevétlen támad, és halált is okoz.

Megkérdezhetjük magunktól, hogy a három közül valamelyik érint e bennünket? Nem vagyunk egyformás és erre tekintettel kell lenni akkor, amikor a másik számára éppen elviselhetetlen terhek nehezednek a vállára, míg számunkra jól lehet, egyszerűnek tűnik a teherviselés és a magunkét sokkal súlyosabbnak érezhetjük. Egy vidéken elő ember, aki gazdálkodással foglalkozik évtizedek óta, szegénységében és magányában, nem az a legnagyobb problémája, hogy nem tud venni iphone7-est, a városban élő fiatal számára, aki bocit is csak a milka csokin látott ez. A két szélsőség megmutatja számunkra, hogy megértőnek és toleránsnak kell lennünk a kölünbözőségeket illetően.

A ténymegállapítás a versben olvasható! A megoldás az, hogy kérned kell! Ha szégyellsz segítséget kérni bárkitől is, kérd Istentől a segítséget. Úgyis Ő tudja, hogy számodra mi a legjobb.

Ha úgy érzed sok az erőd a nyomorúság idején is, keress olyanokat, akik hasonló helyzetben vannak, mint te és segíts rajtuk. Így másoknak is erőt adsz, miközben te magad is megerősödsz. Ne legyen elvünk az, ha nekem jó akkor a többi nem számít. Mert igenis minden lélek számít, és ha ma tudsz valakin segíteni, nem hiába keltél fel! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet