Szerinted Isten elég megbízható?

A legtöbb ember, mire élete végéhez ér, rengeteg csalódáson, keserűségen megy keresztül. Hol neki okoznak bántást, hol meg ő másoknak. Be nem tartott ígéretek, rászedés, átverés, becsapás, otthagyás áldozatai lehetünk, vagy éppen mi tettünk ilyesmit. A mellébeszélés, a kimagyarázás, az önigazolás mesterei lettünk. Gyönyörűen ki tudunk színezni dolgokat, néha magunk is elhisszük, máskor meg a nagyokat elbagatellizáljuk.  Ígérünk valamit, és megfeledkezünk róla, aztán mesélünk. Néha egészen tökéletes mesét adunk elő, hogy mulasztásunkat palástoljuk. Lelkiismeretünk tisztaságának megfelelően aztán vagy bánkódunk azon, hogyan tehettünk már megint ilyet, vagy legyintünk egyet, megrántjuk a vállunkat: Ez van! – mondjuk.
Ma reggel egy mélyen elgondolkodtató tényt olvastam Istenről:
„Isten nem ember, hogy hazudjék, és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-e Ő valamit, hogy meg ne tenné? Ígér-e valamit, hogy ne teljesítené?” 4Mózes 23:19.
Csalódhatsz emberekben, te is okozhatsz – be nem tartott ígéreteiddel – másoknak keserűséget, mellébeszélhetsz, vagy téged csapnak be. Egy dolog azonban biztos. Isten megbízható. Ő sziklaszilárd. Nem csap be. Amit megígért, megteszi.
Hogy kiegyensúlyozott, boldog ember legyél, próbáld meg az alábbi két dolgot! Hidd el, az eredmény hamarosan érezhető lesz.
1.)    Tedd kezébe bátran a napodat, problémáidat, szomorúságodat – Ő nem hagy cserben, mert megígérte, hogy el nem távozik tőled, veled megy az úton.
2.)    Kezdd el Őt figyelni, és napról napra jobban fogsz hasonlítani Hozzá az igazmondásban, a megbízhatóságban. Légy hiteles keresztény.

Én is ezt a célt tűztem magam elé, és szeretnék győzni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet