Memória szérum

„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.”
Pál második levele a korinthusiakhoz 5:17


Szeretnél új életet kezdeni, de ez nem könnyű lépés. Akkora a csomag a hátadon, hogy azt már nem lehet észrevétlenül a szőnyeg alá söpörni. De ezt az életet sem bírod már tovább. Valami új kell. Egy új kezdet, egy új cél, egy új Ember. De hogyan?

Egy fantasy regényben olvastam erre egy egészen különleges megoldást: memória szérum. Megiszod, törli a memóriádat, és az alap tevékenységeken kívül gyakorlatilag mindent elfelejtesz, új életet kezdhetsz, nem emlékszel senkire és semmire, még magadra sem, nem köt a múlt béklyója, a régi hibák, a fájó történetek. Törlöd az egészet, és kezdhetsz tiszta lappal. Felépíthetsz egy új életet, egy új ént. 

Meginnád ezt a szérumot? Volt már olyan pillanat az életedben, amikor talán szívesen választottad volna ezt az utat? Meginnád akkor, ha előtte beprogramozhatnád, milyen emlékektől akarsz megszabadulni? Meginnád akkor, ha csak bizonyos eseményeket törölne a fejedből? Kemény próbák, megrázó történések, néhány korty, és már nyomuk sincs az életedben. 

Talán nem ilyen egyszerű. Talán mindaz, amin eddig keresztülmentél, legyen az jó, vagy nagyon rossz élmény, mind hozzájárult ahhoz az emberhez, aki most vagy. Ha törölsz néhány sebekkel teli emléket, akkor már nem biztos, hogy az lennél, aki most olvasod ezeket a sorokat. 

Isten ajánl ma egy jobb utat neked. Válaszd Őt, ismerd meg Krisztust, köss Vele szövetséget, és sokkal többet kapsz egy fehér lapnál, amit ismét bemocskolhatsz. Isten a memóriaszérummal ellentétben nem végez agymosást, hanem megbocsát. Megbocsát minden rosszat, amit eddig tettél. Megbocsájtja, hogy fellázadtál ellene, és nélküle élted mindennapjaidat. Megbocsat mindent. És soha többet nem emlegeti fel a múltadat. Nemcsak elveszi ezeket a bűnöket, hanem szemeidet a keresztre emeli, ahova Ó már réges régen felvitte minden tévedésedet. Ő ott meghalt érted, hogy te újrakezdhesd, hogy élhess végre igazán, végre Vele, békében Istennel. 

Nemcsak egy új kezdetet kapsz, hanem bűnös múltad helyébe felajánlja az Ő tökéletes életét, kérdőjelekkel teli jövőd helyébe pedig az Ő jövőjét, Isten országát. 

Felejtsd el a szérumot, és minden más zsákutcát, amin eddig törted a fejedet! Válaszd Istent, válaszd az új teremtést, és kezdj el élni igazán!